Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Record istoric de un miliard de amenintari informatice in 2019

21 /Nov2019
Tags: atacuri informaticeatacuri cibernetice

Specialistii in securitate informatica de la Bitdefender estimeaza ca numarul total al amenintarilor informatice va depasi in premiera in acest an pragul de un miliard.

Fata de perioada similara a anului trecut, dezvoltatorii amenintarilor de tip ransomware, care cripteaza datele utilizatorilor si apoi solicita recompensa in schimbul redarii accesului la acestea, au crescut cu peste trei sferturi numarul acestora, conform mediafax.ro.



Tintele au fost organizatii mari, institutii de invatamant si infrastructuri critice. Miza financiara face ca dezvoltatorii de ransomware sa isi adapteze constant modelul de business, tehnicile de atac si strategiile. 

Fragmentarea pietei in organizatii mai mici va insemna ca piata dezvoltarii de ransomware va deveni si mai rezistenta la eforturile autoritatilor si industriei de securitate de a o desfiinta. A doua cea mai mare crestere, de aproape 50%, o inregistreaza volumul de spam care ajunge in inboxurile utilizatorilor. Numarul de dispozitive smart vandute la nivel global a depasit 22 de miliarde, iar cele mai multe sunt vulnerabile la atacuri informatice simple prin care atacatorii le pot controla de la distanta si le pot adauga in retele de tip botnet. 

Armata de dispozitive inteligente astfel creata poate da jos infrastructuri critice pentru functionarea internetului si chiar intrerupe temporar serviciile care depind de infrastructuri IT, cauzand pierderi potentiale estimate la 12 milioane de euro pentru angajatorii din Romania pentru fiecare ora in care angajatii acestora nu isi pot desfasura activitatea. 

Atacatorii ce controleaza retele de astfel de dispozitive compromise santajeaza proprietarii site-urilor atacate si cer sume importante in schimbul retragerii armatelor pe care le controleaza. in cazul unor magazine online sau site-uri de presa, intreruperea functionarii poate cauza pagube enorme.

Chiar daca legiuitorii lucreaza la o modalitate de reglementare a industriei Internet of Things prin introducerea unor standarde minime de securitate, atacatorii vor continua sa faca bani din vulnerabilitatile identificate in diverse gadgeturi pe fondul cresterii numarului de dispozitive.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Record istoric de un miliard de amenintari informatice in 2019":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".