Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Includeti URGENT in Regulamentul Intern prevederi privind hartuirea psihologica. Amenzi de 10.000 lei!

15 /Sep2020
Tags: regulamentul intern in avantajul dvsregulament intern hartuire psihologicaamenzi regulament intern

Atentie, manageri HR! Includeti in Regulamentul Intern prevederi privind hartuirea psihologica, sanctiuni disciplinare pentru angajatii care isi discrimineaza, hartuiesc, intimideaza, umilesc sau ofenseaza colegii! Evitati astfel amenzi de pana la 10.000 lei!

Regulamentul Intern trebuie modificat de urgenta! Sunteti obligati sa introduceti noi prevederi legate de discriminare, programul individualizat de munca, munca suplimentara, hartuirea morala, protectia datelor cu caracter personal etc.!



Va oferim un ghid cu informatii complete!

Stiati ca aveti obligatia sa intocmiti o procedura interna care sa cuprinda circuitul institutional privind demersurile necesare in vederea informarii imediate a autoritatilor publice abilitate cu aplicarea si controlul respectarii legislatiei privind egalitatea de sanse si de tratament intre femei si barbati (art. 4 lit. c) din HG 262/2019)?

De asemenea, aveti obligatia sa stabiliti in regulamentul intern sanctiuni disciplinare pentru angajatii care incalca demnitatea personala a altor angajati prin crearea de medii degradante, de intimidare, de ostilitate, de umilire sau ofensatoare, prin actiuni de discriminare – inclusiv hartuire psihologica – sub sanctiunea unei amenzi cuprinse intre 3.000 lei si 10.000 lei (art. 8 din Legea 202/2002).
 
Cu alte cuvinte, daca nu ati completat regulamentul intern cu respectivele sanctiuni si daca nu puteti prezenta inspectorilor ITM procedura interna in cauza, sunteti pasibil de o amenda dura!

Cititi in continuare detalii despre ghidul care va scoate din incurcatura!

Da, vreau sa comand stick-ul Regulamentul intern in avantajul dvs.

 

Ce alte mentiuni trebuie sa contina Regulamentul intern?
Ce verifica inspectorii veniti in control?

Va prezentam aceste mentiuni obligatorii pe stick-ul „Regulamentul intern in avantajul dvs.”, impreuna cu alte informatii extrem de utile privind modul cum trebuie adus la zi acest document prin prisma recentelor schimbari legislative privind:  

  •   programe individualizate de munca
  •   egalitatea de sanse si de tratament intre barbati si femei
  •   evidenta programului de lucru
  •   conditiile acordarii concediului fara plata
  •   Regulamentul General pentru Protectia Datelor Personale
  •   facilitatea inregistrarilor in Revisal
  •   munca nedeclarata
  •   procedura concedierii pentru necorespundere profesionala etc.  
  •  

12 prevederi obligatoriu de introdus in Regulamentul intern! Profitati acum de ghidul esential "Regulamentul Intern in avantajul dvs.!" >>

In acest context legislativ, trebuie sa faceti mentiuni clare in Regulamentul intern privind:

1. Protectia datelor personale ale salariatilor

Este vorba despre informatii pe care salariatii vi le furnizeaza voluntar in scopul de a beneficia de anumite facilitati oferite de lege. De exemplu: informatii privind starea de graviditate, motivul pentru care refuza detasarea, apartenenta religioasa, daca au sau nu copii in intretinere, evenimente familiale deosebite, diverse situatii personale. Detalii pe stick-ul Regulamentul intern in avantajul dvs.

2. Politicile de prelucrare a datelor aplicabile la nivelul firmei

Intra aici: termene de pastrare a datelor; procedura de stergere/revizuire a datelor personale, selectia datelor personale efectiv necesare angajatorului; perioada de stocare a datelor; scopurile urmarite prin operatiunile de prelucrare a datelor; persoanele care prelucreaza aceste date; fluxurile de date, indicand originea si destinatia datelor etc. Detalii pe stick.

3. Determinarea gradului de monitorizare a activitatii salariatilor
Se impun precizari clare legate de modul cum firma supravegheaza activitatea online, video si telefonica a fiecarui salariat sau departament. Detalii pe stick.

Continuarea AICI! 


Regulamentul intern va permite sanctionarea abaterilor disciplinare!

Si asta deoarece in Regulamentul intern puteti mentiona la liniuta toate faptele pe care le considerati abateri disciplinare, precum si sanctiunile concrete pentru fiecare dintre ele!
In lipsa acestor mentiuni, v-ar fi destul de greu sa sanctionati o anumita fapta ca abatere disciplinara, deoarece Codul muncii e destul de vag in aceasta privinta.

Stick-ul Regulamentul intern in avantajul dvs. va arata exact ce prevederi sa introduceti si, mai ales, cum sa le formulati, dat fiind ca acest document are, repetam, exact aceeasi putere ca si contractul individual de munca. In plus, pe stick gasiti raspunsuri detaliate la o multime de intrebari punctuale, extrem de interesante si care va privesc in mod direct, ca angajator.


Alegeti acum sa procedati CORECT folosind zi de zi ghidul Regulamentul Intern in avantajul dvs.!
 



 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Includeti URGENT in Regulamentul Intern prevederi privind hartuirea psihologica. Amenzi de 10.000 lei!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".