Premiul CESE pentru societatea civila este deschis tuturor organizatiilor societatii civile inregistrate oficial in Uniunea Europeana si care isi desfasoara activitatea la nivel local, regional, national sau european. Pot candida si persoane fizice. Pentru a fi eligibile, initiativele sau proiectele trebuie sa fi fost deja puse in aplicare sau sa se afle in derulare.
Premiile, cu o valoare totala de 50 000 EUR, vor fi impartite intre maximum cinci castigatori. Termenul de inscriere este 6 septembrie 2019, ora 10:00, iar ceremonia de decernare a premiilor va avea loc la 12 decembrie 2019, la Bruxelles.
INFORMATII SUPLIMENTARE DESPRE TEMA EDITIEI DIN ACEST AN
CESE – care este vocea sindicatelor, a ONG-urilor si a organizatiilor patronale la nivelul UE – a avertizat in repetate randuri cu privire la segregarea si discriminarea de gen care persista pe pietele europene ale fortei de munca si in societate. La saizeci de ani dupa ce UE s-a angajat, prin Tratatul de la Roma, sa indeplineasca obiectivul de eliminare a diferentei de remunerare dintre femei si barbati, aceasta se mentine inca la un nivel considerabil – de aproximativ 16 % –, iar decalajul in materie de pensii ajunge la un procent impresionant, de 38 %.
Femeile reprezinta 51 % din populatia UE, insa doar 67 % dintre ele lucreaza. Din totalul antreprenorilor, doar 31 % sunt femei. Avand in vedere ca se ocupa si de gospodarie, ele au mai degraba locuri de munca cu fractiune de norma sau precare, ceea ce le aduce un venit mai mic. Femeile sunt inca mult subreprezentate in organele de decizie politica si economica, cum ar fi consiliile de administratie ale intreprinderilor.
Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM
Contributii aferente veniturilor impozabile si neimpozabile in 2024
Regulamentul intern in avantajul dvs Ghid complet
Stereotipurile de gen se regasesc in toate sferele vietii. Mass-media perpetueaza in multe cazuri rolurile, stereotipurile sau normele de gen, ba chiar prezinta uneori femeile intr-o lumina degradanta. In contextul celor mai recente reactii defavorabile la adresa drepturilor femeilor in Europa si al estimarilor sumbre, conform carora va fi nevoie de peste un secol pentru ca femeile sa fie tratate la fel ca barbatii, CESE a solicitat recent un angajament politic pentru asigurarea egalitatii dintre femei si barbati in Europa, anunta europa.eu.
Ce pericole ascunde Legea nr. 202/2002. Riscati o amenda de 10.000 de lei daca nu asigurati egalitatea de sanse intre angajatii dvs., barbati si femei!
Aflati exact ce obligatii aveti conform Legii nr. 202/2002, detalii aici >>>
Protejati-va folosind informatiile din lucrarea Egalitatea de sanse - ghid complet pentru angajatori >>>