Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Este obligatoriu ca angajatii cu timp partial sa depuna lunar declaratia pe proprie raspundere?

19 /Dec2022
Este obligatoriu ca angajatii cu timp partial sa depuna lunar declaratia pe proprie raspundere?
Tags: declaratie lunara timp partialconcediu paternalregulament intern 9 angajati

Daca activezi in domeniul HR, cu siguranta anul acesta ai avut multe intrebari. Fiind un an al schimbarilor in legislatia muncii, au existat numeroase nedumeriri. Tocmai de aceea, expertii Rentrop & Straton doresc sa va raspunda la aceste intrebari.

Va punem la dispozitie o OFERTA greu de egalat: 3 luni de acces la Portal Codul Muncii la un pret incredibil + un CADOU inedit - Agenda Managerului HR, VEZI DETALII AICI >>>
 
O echipa numeroasa alcatuita din experti juridici, consultanti si specialisti in legislatia muncii va sta la dispozitie pentru a va oferi sprijin in rezolvarea rapida a celor mai dificile si arzatoare probleme de care va loviti zilnic in activitatea firmei! 
 
PortalCodulMuncii.ro vine in sprijinul dvs. printr-o armata de specialisti in legislatia muncii si cu o baza de date cu peste 40.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: Codul Muncii  Revisal, Fise de post/Evaluare, Salarizare, Contributii, Concedii, Somaj, Concedieri, Protectia muncii, HR.
 
Cele mai multe PROBLEME aparute in ultimele luni vizeaza:
 
  1. Legea 283/2022
  2. Contractul de munca cu timp partial
  3. Delegarea
  4. Diurna
  5. Clauza de mobilitate
  6. Angajarea cetatenilor ucraineni
  7. Facilitatile din agricultura
  8. Telemunca, detalii AICI >>> 
 
Modificari in Codul Muncii - ce trebuie sa stie specialistii?
 
  1. Este obligatoriu ca angajatii cu timp partial sa depuna lunar declaratia pe proprie raspundere?
  2. Care sunt criteriile pentru acordarea diurnei diferentiat? Este recomandat sa acordam diurna diferentiat?
  3. Trebuie inregistrat in ReviSal daca modifici contractul de munca al angajatului prin reducerea pogramului de lucru?
  4. Care sunt facilitatile pentru angajatori ramase inca in vigoare?
  5. Perioada de concediu paternal este considerata vechime in munca? Se diminueaza perioada privind stagiul de cotizare?
  6. Cum se procedeaza corect pentru reintroducerea obligatorie a fisei de post si a regulamentului intern pentru microfirmele cu pana la 9 salariati?
 
Asadar, PortalCodulMuncii.ro va ofera, in urma abonamentului de 3 luni (pe care il puteti prelungi daca veti dori):
 
  •    Consultanta personalizata, direct pe adresa dvs. de email. Trebuie doar sa trimiteti intrebarea veti primi raspuns rapid! Iar daca se intampla sa intarziem cu raspunsul, tot il veti primi, garantat, in cel mult 72 de ore!  
  •  
  •    Beneficiati de consultanta telefonica saptamanala - primiti raspuns la orice intrebare legata de aplicarea legislatiei muncii, salarizare, managementul resurselor umane, optiuni de motivare a salariatilor, etc.
  •  
  •    Acces total la o baza de date cu peste 40.000 de intrebari si raspunsuri din domeniul relatiilor de munca: Codul Muncii, Revisal, Fise de post/Evaluare, Modele cereri, Salarizare, Contributii, Concedii, Somaj, Concedieri, Protectia muncii, HR.
  •  
  •    GDPR 2022 – Modele de documente editabile, fise de post, fise de evaluare, Regulament intern (RI), articole de specialitate, intrebari si raspunsuri din aria Relatii de munca
  •  
  •    Training zilnic in domeniul relatiilor de munca. Sunteti permanent la curent cu toate modificarile din legislatie si solutiile oferite de experti. Invatati direct de la specialisti, DETALII si OFERTA AICI >>> 
 
Mai jos va prezentam doar cateva dintre nelamuririle abonatilor nostri intalnite in ultima perioada:
 
 
Raspunsurile la aceste intrebari au fost deja date de catre specialistii nostri. Le puteti accesa ACUM optand pentru un ABONAMENT DE 3 LUNI. 
 
“Care este modul de calcul a contributiilor si in special al impozitului pentru un salariu brut ce depaseste plafonul de 10.000 lei in sectorul constructii, agricultura si industrie alimentara?„
 
“Salariati full time 8h/zi cu salariul minim brut pe economie de 2550 lei fiecare (nu lucreaza cu alt contract la un alt angajator), in luna august sunt in somaj tehnic platit de societate 75% cf. art. 52 alin. (1) litera c, iar TVB scade sub 2550 de lei si anume 1913 lei. In situatia descrisa mai sus, va rog sa ne transmiteti daca angajatorul datoreaza diferenta la CAS si CASS?„
 
“Cum putem interpreta ultimul punct al articolului 10 alin. (6) din Legea 202/2002? (6) Concedierea nu poate fi dispusa pe durata in care: e) salariata/salariatul si-a exercitat dreptul de a solicita formule flexibile de lucru. Inseamna acest lucru ca salariatii ce presteaza activitate in regim de telemunca, avand un act aditional la contractul individual de munca ce le permite acest lucru, nu pot fi concediati?„
 
 
“In cazul delegarii unui angajat in alta localitate pe o perioada de 20 zile lucratoare, cu deplasare zilnica, se va acorda diurna in valoare de 50 lei si indemnizatie de mobilitate, tot in valoare de 50 lei/zi lucratoare? Intrebarea este daca se poate acorda si diurna, si indemnizatie de mobilitate in acest caz.„
 
“O persoana care este asociat intr-o societate (A) cu raspundere limitata (SRL) poate beneficia de ajutor de somaj in conditiile in care inceteaza un contract de munca incheiat cu alta societate (B) la data expirarii termenului pentru care acesta a fost incheiat potrivit art. 56 alin. (1) lit. i) din Codul muncii?
 
 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Este obligatoriu ca angajatii cu timp partial sa depuna lunar declaratia pe proprie raspundere?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".