Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Angajatii nu sunt dornici sa revina la birou. Ce temeri exista

25 /Mar2021
Angajatii nu sunt dornici sa revina la birou. Ce temeri exista
Tags: sondaj pwcangajati munca de acasatelemunca 2021munca la birou

Un sondaj recent arata ca doar unu din zece angajati ar dori sa revina la birou in conditiile in care lucreaza in prezent de la distanta, iar circa 48% dintre angajatii respondenti sunt de parere ca interviurile traditionale de recrutare sunt deja istorie.

Sondajul PwC “Sperante si temeri 2021” ("Hopes and fears 2021") arata, de asemenea, ca 56% dintre respondenti sunt de parere ca putini oameni vor mai avea un loc de munca stabil, pe termen lung, in viitor, iar circa 72% din totalul persoanelor chestionate prefera un mix intre telemunca si mersul la birou, in vreme ce 9% ar dori sa revina la birou cu program complet, potrivit Agerpres. De asemenea, conform aceluiasi sondaj, 44% dintre angajati ar fi de acord sa-si lase angajatorul sa foloseasca tehnologia pentru a le monitoriza performanta la locul de munca, inclusiv senzori si dispozitive (de exemplu, telefoanele sau ceasurile smart), in vreme ce 41% considera ca nu ar merge atat de departe incat sa le permita angajatorilor accesul la datele personale, inclusiv profilurile din retelele sociale.

Un procent semnificativ si-a exprimat temerea cu privire la automatizarea locurilor de munca, iar 39% sunt de parere ca locurile lor de munca vor fi "depasite" peste cinci ani. Aceeasi sursa arata ca peste trei sferturi dintre angajati (77%) se considera pregatiti sa invete noi abilitati sau sa se reprofileze, in timp ce 49% ar dori sa-si infiinteze propria afacere.

De asemenea, 50% din esantionul de salariati chestionati afirma ca s-au confruntat cu discriminarea la locul de munca, ceea ce i-a determinat sa renunte la avansarea in cariera sau la formarea profesionala, 13% declara ca pierd oportunitatile din cauza etniei si 14% ca au suferit discriminari pe motive de gen, femeile fiind de doua ori mai afectate decat barbatii.

Totodata, subliniaza Agerpres, un procent de 75% dintre angajati (sondajul PwC a fost realizat in randul a 32.500 de angajati, la nivel global) ar dori sa lucreze pentru o organizatie care va aduce o "contributie pozitiva la societate", dar 54% sustin ca, daca ar fi obligati sa aleaga, ar prefera un loc de munca care le-ar permite "sa-si maximizeze veniturile" in locul unuia care "face diferenta" (46%).

PwC este o retea de firme prezenta in 155 de tari cu mai mult de 284.000 de profesionisti ce ofera servicii de calitate in domeniul auditului, consultantei fiscale si consultantei pentru afaceri.


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Angajatii nu sunt dornici sa revina la birou. Ce temeri exista":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".