Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Secretul pentru a deveni mai bun, in orice domeniu de activitate! Cum sa te automotivezi

14 /Dec2016
Tags: automotivareautomotivare loc de muncacum sa fii mai bun la locul de munca

Desigur ca atunci cand stii ca esti apreciat si laudat de catre superiori, ai cu totul alt tonus atunci cand te afli la locul de munca si probabil ca ai senzatia ca esti pe drumul cel bun.

Dar ce se petrece atunci cand nu te afli acolo unde ti-ai dori sa fii, din punct de vedere profesional? Ce ai putea face in acest sens?

Acesta este punctul in care ar trebui sa incepi sa lucrezi cu tine insuti, pentru a-ti imbunatati increderea de sine, acesta fiind cel mai important punct de plecare.

Iata ce ai putea face:

a) Stabileste un obiectiv pe care il poti atinge. La inceput, poti incepe cu lucruri mici, dar incepe sa faci ceva pentru a-ti indeplini aceste obiective, indiferent de gradul lor de dificultate. Specialistii in afaceri recomanda sa iti faci chiar un plan, scris de mana ta si semnat, iar acesta ar trebui lasat undeva la vedere, pentru a-ti aminti in fiecare zi ca ai un scop de indeplinit.

b) Fa o lista cu prioritati. Ce ar trebui sa schimbi pentru a reusi sa duci la indeplinire ceea ce ti-ai propus? Care sunt lucrurile importante si care sunt acelea care iti mananca o gramada de timp? Este bine sa faci o astfel de lista a prioritatilor, astfel vei deveni constructiv si iti vei face timp pentru a lucra la proiectul tau.

c) Fa-ti treaba, dar mai lasa si pentru altii. Ai vazut vreodata genul acela de angajati care ar vrea sa rezolve toate problemele care apar, indiferent daca tine de natura jobului lor sau nu? Desigur ca ar fi ideal ca un singur om sa rezolve tot, dar cu totii stim ca este imposibil. Acei oameni ajung sa fie impovarati de tot felul de atributii care nu tin de jobul lor si in timp devin frustrati. Evita sa faci aceeasi greseala, fa-ti treaba cat mai bine, dar nu uita ca este important sa exista niste limite, si in acest context.

d) Fii optimist si pozitiv in orice situatie. Psihologii avertizeaza ca o stare de stres continuu va conduce la subrezirea sanatatii, iar de aici pot aparea multe probleme. Este de la sine inteles ca nimeni nu va rezolva vreodata ceva fiind nervos sau stresat, asa ca ceea mai buna atitudine este cea optimista. De exemplu, iti poti lua pauze scurte, in care sa respiri adanc de cateva ori, pentru a te elibera de ganduri, macar pentru cateva clipe. 

Ia-ti din cand in cand o zi libera in care sa te bucuri doar de compania ta. Nu lasa munca sa te acapareze in nicio situatie, tine minte ca timpul liber trebuie petrecut alaturi de cei dragi, schimba-ti perpectiva si totul se va schimba in viata si cariera ta.

 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Secretul pentru a deveni mai bun, in orice domeniu de activitate! Cum sa te automotivezi":
Rating:

Nota: 3.8 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".