Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Angajatii-problema, franele motivarii. Cum ii identificati!

09 /Oct2020 Exclusiv
Angajatii-problema, franele motivarii. Cum ii identificati!
Tags: motivarea angajatilortehnici motivare angajatiangajati problema

Angajatii nemotivati pot frana motivarea intregii echipe, deoarece au puterea de a influenta atmosfera de lucru. Dvs., ca manager, va revine sarcina de a limita influenta negativa a acestor angajati. In cazul fiecarui tip de angajat-problema trebuie sa adoptati un anumit comportament prin care sa faceti fata situatiei.

LenesulLenesul dispune de o motivare interioara scazuta. El lucreaza fara placere, fara initiativa, nu respecta termenele si adesea anunta ca este bolnav, mai ales in zilele cu un volum mare de sarcini. Prin comportamentul lui isi defavorizeaza colegii.

Analizati cauzele lipsei de vointa: este posibil ca angajatul sa nu fie solicitat pe masura capacitatilor pe care le are sau, dimpotriva, este posibil sa fie suprasolicitat. De asemenea, se poate ca acest tip de angajat sa se gaseasca in faza anterioara demisiei.

Descoperiti cea mai valoroasa lucrare despre motivarea angajatilor din ultimii 20 de ani!
Contine ponturi, trucuri si tehnici de motivare de ultima ora, aplicate cu succes de marile companii internationale!


In toate aceste cazuri este utila discutia cu respectivul angajat si stabilirea masurilor de redresare a situatiei. Sustineti-l in schimbarea comportamentului.

Intrigantul

Intrigantul determina nemultumirea in randul membrilor echipei: raspandeste zvonuri alarmante, „uita“ sa transmita informatii de care colegii lui au nevoie, iar uneori chiar ii jigneste pe cei din jur. Motivele acestui comportament sunt numeroase, dar, de cele mai multe ori, acest tip de angajat vrea sa castige putere si influenta asupra celorlalti.

Informati-va despre intrigile pe care le raspandeste si apoi avertizati-l ca poate fi acuzat pentru insulta sau pentru calomnie. Spuneti-i ca prin comportamentul sau nu numai ca inregistreaza o scadere a performantelor, dar risca sa raspunda penal pentru faptele sale.

Luati impreuna masuri pentru corectarea comportamentului si continuati sa-l supravegheati.

Angajatii care prejudiciaza firma

Este vorba despre cei care divulga secrete de serviciu, care incalca sub orice forma clauza de confidentialitate a contractului de munca sau care actioneaza impotriva intereselor firmei.

In cazul acestor angajati nu va consumati energia incercand sa-i integrati intr-o echipa. Dimpotriva, apelati neintarziat la juristul firmei pentru a rezolva situatia din punct de vedere legal.

Informati-va despre actiunile lor, despre data la care au avut loc si despre posibilii martori. Apelati la lege pentru a aplica pedepsele de rigoare.

Aflati cum sa procedati in cazul angajatilor-problema si cum sa motivati intreaga echipa! DETALII AICI >>

 

Ce informatii extrem de valoroase gasiti in lucrarea “Motivarea angajatilor”?
 
Lucrarea are 4 parti mari:
 
1. Ce este si cum functioneaza motivarea?
2. Automotivarea, in cazul managerului
3. Motivarea personalului
4. Modele de succes in motivarea angajatilor 


Doresc sa aflu tehnicile de ultima ora privind motivarea angajatilor! Click aici!


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Angajatii-problema, franele motivarii. Cum ii identificati!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".