Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Modificare contract pentru munca la domiciliu sau telemunca. Care e procedura?

02 /Sep2020
Tags: modificarea cimcontract telemunca 2020munca la domiciliu contract

Ce acte se intocmesc pentru a trece de la un contract normal de 8 ore/zi la un contract cu munca la domiciliu? Se inregistreaza in Revisal modificarea?

Raspunsul specialistului:Munca la domiciliu poate fi desfasurata atat in temeiul unui contract cu clauza de telemunca, cat si in temeiul unui contract cu munca la domiciliu.

Contractul individual de munca cu locul muncii la unul dintre locurile de munca organizate ale angajatorului se poate modifica intr-un contract individual de munca cu locul muncii la domiciliu prin incheierea unui act aditional. Obiectul actului aditional il constituie modificarea locului muncii inscris in contractul individual de munca cu locul muncii la domiciliu salariatului.

Astfel cum se prevede la art. 109 din Codul muncii, contractul individual de munca la domiciliu se incheie numai in forma scrisa si contine, in afara elementelor ce se prevad in orice contract de munca urmatoarele:
a) precizarea expresa ca salariatul lucreaza la domiciliu;
b) programul in cadrul caruia angajatorul este in drept sa controleze activitatea salariatului sau si modalitatea concreta de realizare a controlului;


c) obligatia angajatorului de a asigura transportul la si de la domiciliul salariatului, dupa caz, al materiilor prime si materialelor pe care le utilizeaza in activitate, precum si al produselor finite pe care le realizeaza.

In registrul general de evidenta a salariatilor se modifica tipul de contract din contract individual de munca in contract de munca la domiciliu.

Raspuns oferit de Rodica Mantescu, specialist in legislatia muncii, pentru PortalCodulMuncii.ro
Pentru consultanta specializata si spete similare, va recomandam PortalCodulMuncii.ro >>
 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Modificare contract pentru munca la domiciliu sau telemunca. Care e procedura?":
Rating:

Nota: 4.86 din 5 din 7 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".