Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Sapte din zece angajati primesc beneficii extrasalariale - care sunt cele mai apreciate?

26 /Apr2023
Sapte din zece angajati primesc beneficii extrasalariale - care sunt cele mai apreciate?
Tags: beneficii extrasalarialecele mai apreciate beneficii extrasalariale

Conform unui studiu recent, sapte din zece angajati primesc beneficii extrasalariale, cele mai apreciate fiind tichetele de masa, asigurarea medicala, bonusurile de performanta si tichetele de vacanta.

Aceste informatii au fost oferite de catre eJobs & Up Romania si citate de Agerpres:

Cele mai apreciate beneficii extrasalariale

"Desi nu reprezinta principalul criteriu pe care il au in vedere atunci cand aleg sa accepte un job nou, structura pachetului de beneficii extrasalariale a devenit din ce in ce mai importanta pentru candidati, mai cu seama in ultimii ani, de cand companiile au inceput sa diversifice componenta acestor pachete si sa acorde o atentie sporita personalizarii lor in functie de nevoile angajatilor. Potrivit celui mai recent sondaj derulat de eJobs si Up Romania, in acest moment, 70% dintre cei care lucreaza primesc beneficii extrasalariale, cele mai frecvente fiind tichetele de masa (85,4% dintre respondenti au indicat acest raspuns), asigurarile medicale (43,8%), bonusurile de performanta (36,3%), abonamentele medicale (27,4%) sau tichetele cadou (23,8%)".

In 2023, 44% dintre angajatori au alocat, in acest scop, un buget lunar cuprins intre 400 si 800 de lei pentru fiecare angajat, 20% sub 400 de lei, 15% intre 800 si 1.200 de lei si 13% peste 1.200 de lei.

"Ierarhia celor mai des oferite beneficii este aproape identic oglindita in ierarhia celor mai apreciate beneficii. Astfel, angajatii spun ca favoritele lor sunt tichetele de masa, asigurarea medicala, bonusurile de performanta, tichetele de vacanta si zilele suplimentare libere. Desi nu se afla pe locuri fruntase, in continuare raman apreciate decontarea transportului, masa de pranz oferita de companie sau abonamentele la sala", a declarat Raluca Dumitra, Head of Marketing in cadrul eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.

Rezultatele sondajului arata, insa, ca, in ciuda faptului ca beneficiile extrasalariale pe care le primesc sunt importante, 48% dintre angajati nu au cerut niciodata managerului direct sau de HR beneficii adaptate nevoilor pe care le au. 38% au facut acest lucru rar si doar 15% au aceasta initiativa frecvent.

Intrebati insa cum cred ca vor arata beneficiile viitorului, 38,4% spun ca vor fi flexibile, 28% cred ca vor fi alese de angajat, 21,2% spun ca vor ramane la fel, in timp ce 10% preconizeaza ca se vor transfera exclusiv in experiente digitale.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Sapte din zece angajati primesc beneficii extrasalariale - care sunt cele mai apreciate?":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".