Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Care sunt cele mai apreciate beneficii extrasalariale?

06 /Mar2020
Tags: beneficii extrasalarialebeneficii salarialeasigurari de sanatate privata

Un sondaj intocmit in februarie 2020 si care vizeaza veniturile angajatilor din fabrici arata ca aproape 90% dintre muncitorii din fabricile din Romania incaseaza lunar sume nete de pana la 3000 de lei. Sondajul arata si care sunt beneficiile pe care angajatii din fabrici le apreciaza cel mai mult, iar printre acestea se numara sporurile pentru orele suplimentare si asigurarile de sanatate privata.

Conform aceluiasi studiu, circa 66,6% dintre specialistii de productie au venituri lunare nete intre 2.200 si 4.000 de lei, cu mentiunea ca sondajul a fost efectuat in randul a 420 de lucratori in fabrici, pe un esantion reprezentativ national, potrivit Agerpres. 
 
Aceeasi sursa transmite ca doar18% dintre muncitorii din fabricile din Romania (blue collars) se declara nemultumiti de locul de munca si ca, in randul inginerilor, procentul scade si mai mult, la doar 9%. Conform sondajului, in ce priveste satisfactia la locul de munca, doar 42% declara ca sunt multumiti si foarte multumiti de beneficiile salariale. De asemenea, exista si un procent de 66% care sustine ca atmosfera de la locul de munca este una placuta.
 
Studiul realizat de IZI Data concluzioneaza, printre altele, ca un procent cu putin peste jumatate dintre lucratorii romani din fabrici beneficiaza de prime/tichete de Paste si Craciun. Printre beneficiile oferite de angajatori se numara si transportul catre locul de munca si asigurarea costurilor legate de masa. 
 
Unul dintre cele mai apreciate beneficii acordate de fabrici il reprezinta sporurile pentru orele suplimentare, arata acelasi sondaj. Din pacate insa, doar un mic procent de 35% beneficiaza de acestea. Referitor la asigurarile de sanatate private, 20% dintre muncitori (blue collars) detin un abonament medical.
 
"Inginerii tind sa-si pastreze acelasi loc de munca. in cazul muncitorilor, dinamica este mai ridicata. Vechimea angajatilor din fabrici se remarca in randul categoriei specialistilor in productie, 36% avand o vechime de peste zece ani. in randul muncitorilor se remarca o dinamica mai ridicata: 59% au o vechime mai mica de cinci ani, in timp ce 33% au o vechime de sub doi ani", potrivit studiului. 

La nivel mondial, se remarca din ce in ce mai mult dorinta angajatilor de a beneficia de un program de lucru flexibil, de oportunitati de dezvoltare profesionala, precum si de respectarea echilibrului dintre viata personala si cea profesionala. In functie de tipul activitatii desfasurate, beneficiile au o influenta semnificativa asupra cresterii productivitatii si a sastifactiei la locul de munca. 
 
 

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Care sunt cele mai apreciate beneficii extrasalariale?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".