Asadar, mai putin de jumatate dintre angajati (45%) spera sa primeasca o prima cu ocazia Pastelui, cu 10% mai putini decat anul trecut, iar dintre acestia cei mai multi (58%) se asteapta sa fie rasplatiti de angajator cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de lei.
"Sarbatorile de Paste pun presiuni financiare pe bugetul angajatilor romani, care declara ca prima de sarbatori de la angajator ar fi un real ajutor (47%) sau cu adevarat esentiala (29%) pentru cumparaturile pascale. Cu toate acestea, doar 45% dintre angajati spera sa primeasca ceva in plus cu ocazia Pastelui, cu 10% mai putini decat anul trecut. Dintre acestia, cei mai multi (58%) se asteapta sa fie rasplatiti de angajator cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de lei, desi nevoile reale a peste 77% dintre respondenti ar depasi valoarea de 500 de lei. Alti 26% estimeaza ca vor primi intre 200 si 400 de lei, iar 16% spera la o prima mai mare de 400 de lei", potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs, citat de Agerpres.
Beneficii extrasalariale cu ocazia Pastelui in valoare de cel mult 300 de lei
Din 2023 angajatorii pot oferi beneficii extrasalariale cu ocazia Pastelui in valoare de cel mult 300 de lei, fara a fi impozitati. Evident ca prima in bani este si anul acesta beneficiul preferat de angajati cu ocazia Pastelui, dupa cum au indicat jumatate dintre respondentii sondajului BestJobs.
Ghid practic de Securitate si Sanatate in Munca
Noua lege a pensiilor Ghid practic
40 Modele de Regulament Intern
Alti 21% ar prefera tichete valorice sau vouchere, in timp ce 15% inclina spre clasicul cos cu produse specifice de sezon. 13% s-ar bucura sa primeasca zile libere suplimentare si doar 3% ar alege o petrecere tematica organizata de angajator.
Pe langa optiunile traditionale cu care s-au obisnuit, 35% dintre angajati au mentionat beneficii pe partea de sanatate, precum sedinte la sport, nutritionist sau psiholog, iar 4% au mentionat actiuni in cadrul companiei.