Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Doar 45% dintre angajati cred ca vor primi o prima cu ocazia Pastelui

04 /Apr2023
Doar 45% dintre angajati cred ca vor primi o prima cu ocazia Pastelui
Tags: beneficii extrasalariale pasteprime de pasteprime angajati

Se pare ca angajatii romani nu considera ca anul acesta vor beneficia de prime cu ocazia sarbatorilor pascale, iar studiile in domeniu sustin acest lucru.

Asadar, mai putin de jumatate dintre angajati (45%) spera sa primeasca o prima cu ocazia Pastelui, cu 10% mai putini decat anul trecut, iar dintre acestia cei mai multi (58%) se asteapta sa fie rasplatiti de angajator cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de lei.

"Sarbatorile de Paste pun presiuni financiare pe bugetul angajatilor romani, care declara ca prima de sarbatori de la angajator ar fi un real ajutor (47%) sau cu adevarat esentiala (29%) pentru cumparaturile pascale. Cu toate acestea, doar 45% dintre angajati spera sa primeasca ceva in plus cu ocazia Pastelui, cu 10% mai putini decat anul trecut. Dintre acestia, cei mai multi (58%) se asteapta sa fie rasplatiti de angajator cu o suma cuprinsa intre 100 si 200 de lei, desi nevoile reale a peste 77% dintre respondenti ar depasi valoarea de 500 de lei. Alti 26% estimeaza ca vor primi intre 200 si 400 de lei, iar 16% spera la o prima mai mare de 400 de lei", potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs, citat de Agerpres.

Beneficii extrasalariale cu ocazia Pastelui in valoare de cel mult 300 de lei

Din 2023 angajatorii pot oferi beneficii extrasalariale cu ocazia Pastelui in valoare de cel mult 300 de lei, fara a fi impozitati. Evident ca prima in bani este si anul acesta beneficiul preferat de angajati cu ocazia Pastelui, dupa cum au indicat jumatate dintre respondentii sondajului BestJobs. 

Alti 21% ar prefera tichete valorice sau vouchere, in timp ce 15% inclina spre clasicul cos cu produse specifice de sezon. 13% s-ar bucura sa primeasca zile libere suplimentare si doar 3% ar alege o petrecere tematica organizata de angajator.

Pe langa optiunile traditionale cu care s-au obisnuit, 35% dintre angajati au mentionat beneficii pe partea de sanatate, precum sedinte la sport, nutritionist sau psiholog, iar 4% au mentionat actiuni in cadrul companiei.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Doar 45% dintre angajati cred ca vor primi o prima cu ocazia Pastelui":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".