Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Premeriul Romaniei a anuntat ca se majoreaza VALOAREA tichetelor de masa cu 50%, va aparea un nou salariu MINIM diferentiat

13 /Apr2022
Premeriul Romaniei a anuntat ca se majoreaza VALOAREA tichetelor de masa cu 50%, va aparea un nou salariu MINIM diferentiat
Tags: programul sprijin pentru romaniamajorare tichete de masamajorare salariu minim

Avand in vedere situatia economica dificila cu care s-ar putea confrunta Romania in curand, premierul Nicolae Ciuca a sustinut o conferinta de presa, in cursul zilei de 12 aprilie. In acest interval, domnia sa, alaturi de coalitie, a prezentat masurile care vor fi aplicate, pentru ca cetatenii cu venituri mici, dar si afacerile din Romania sa fie protejate, in aceasta perioada.

Ciuca a discutat despre programul "Sprijin pentru Romania", un pachet de solutii pentru cetateni si pentru economie. "Coalitia de guvernare, prin Guvernul Romaniei, are datoria sa vina cu solutii la problemele oamenilor si ale mediului economic, mai ales intr-o perioada atat de dificila cum este cea pe care o traversam", a tinut sa precizeze prim-ministrul Romaniei.

Premierul a precizat ca, pe fondul cresterii preturilor la carburanti, dar si la alimente, o serie de masuri vor intra in vigoare, pentru a sprijini cetatenii.

In urmatoarele zile va fi aprobata o ordonanta de urgenta pentru fondurile care vor fi alocate de la bugetul de stat si, in doua saptamani, un alt act normativ, o alta ordonanta de urgenta, pentru reglementarea alocarii fondurilor de la UE.


Premierul Nicolae Ciuca, in cadrul conferintei de presa:

Doua masuri importante pentru protejarea locurilor de munca: angajatii in somaj tehnic vor beneficia de 75% din salariu pana la sfarsitul anului, de la 1 mai. Valoarea programului este de 450 de milioane de lei, vine prin Programul SURE din fonduri europene.

Continuarea Programului Kurzarbeit de la 1 mai a.c.

Sprijin pentru agricultura Romaniei. Masurile de sustinere a agriculturii, domeniu strategic pentru tara noastra reprezinta un rol esential pentru guvern si coalitia de guvernare. Vor beneficia de aceste masuri fermierii, IMM-urile din sectorul agricol si industria agroalimentara.

Astfel, alocam 200 de milioane de euro pentru procesarea produselor agricole in Romania. Fermierii care proceseaza produse agricole in tara vor beneficia  de o prima de 10% din valoarea produselor procesate, incepand cu data de 1 iunie.

300 de milioane de euro grant, capital de lucru pentru fermierii romani; termen - 30 iunie, data la care trebuie sa fie incheiate contractele de finantare.

Salariul minim in agricultura si industria alimentara: 3.000 de lei brut, similar celui din sectorul constructiilor, va fi aprobat saptamana viitoare in Parlament.

Valoarea tichetelor de masa creste cu 50%, de la 20,17 de lei la 30 de lei.

200 de lei in plus la salariul minim crestere voluntara, iar pentru acesti 200 de lei nu vor fi...citeste si restul masurilor pe legislatiamuncii.ro >>>
 

Sursa foto: Mediafax

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Premeriul Romaniei a anuntat ca se majoreaza VALOAREA tichetelor de masa cu 50%, va aparea un nou salariu MINIM diferentiat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".