Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

In 2021 cei mai cautati angajati vor fi IT-istii, specialistii in e-commerce si digital, retail, automatizari si medicina

12 /Iun2020
Tags: specialisti itangajare specialisti e-commerceexperienta retailtelemunca

Un sondaj recent arata ca unii dintre cei mai cautati potentiali angajati in perioada urmatoare si, mai ales, anul viitor, vor fi specialistii in IT, e-commerce, digital, retail, automatizari si medicina.

Dificultati la angajare sau in ce priveste ofertele noi de munca vor intampina cei cu experienta in journalism, domniul juridic, confectii si imobiliare. 



"De altfel, de la o saptamana la alta vedem semne ale revenirii, mai ales pe masura ce se anunta redeschiderea cate unui alt sector de activitate, precum horeca sau retailul din centrele comerciale - ambele zone fiind, in mod traditional, mari angajatori la nivel national. Numai in luna mai au fost postate aproximativ 40.000 de joburi noi pe platforma noastra, pentru toate domeniile. Deci, reincep angajarile, numai ca, spre deosebire de anul trecut, nu mai sunt cautate absolut toate categoriile de candidati, ci doar anumite profile. Cel putin pentru o perioada", spune Bogdan Badea, CEO eJobs Romania, potrivit Agerpres.

Acelasi studiu arata ca exista o cerere mult mai mare din partea candidatilor fata de oferta existenta din partea angajatorilor. De la inceputul starii de urgenta si pana la finele lunii mai peste 400.000 de persoane au fost concediate.

Conform sursei citate, in a doua jumatate a anului 2020, specialistii in resurse umane se asteapta la o reluare in forta a angajarilor, in multe cazuri, la un nivel similar cu anul trecut, spun realizatorii studiului.

"Desi inca ne aflam cu totii intr-un context plin de incertitudine, oamenii de HR par sa stie foarte bine ce vor de la candidati in perioada urmatoare. Dincolo de specializarile de care va fi cea mai mare nevoie in piata, recrutorii spun ca, mai mult decat oricand, in decizia de angajare vor conta abilitati precum rezolvarea situatiilor complexe, adaptabilitate, capacitatea de a lua decizii rapid sau aptitudinile digitale. Toate acestea vin ca urmare a lectiilor pe care ni le-a dat aceasta criza, cand toti am vazut cat de important este sa te poti reinventa si sa gaseste noi resorturi de crestere, de pe o zi pe alta", a explicat Bogdan Badea, potrivit Agerpres.

Aceasta inversare a cererii fata de oferta a facut si ca exigentele angajatorilor sa creasca, atrag atentia specialistii, dat fiind faptul ca acum au o plaja mai mare de candidati dintre care pot alege. 

In ce priveste telemunca, recrutorii sunt de parere ca va trebui sa ne familiarizam din ce in ce mai mult cu munca de acasa deoarece acest concept va deveni din ce in ce mai implementat si in perioada urmatoare. 

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "In 2021 cei mai cautati angajati vor fi IT-istii, specialistii in e-commerce si digital, retail, automatizari si medicina":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".