Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministrul Fondurilor Europene vrea sa investeasca in resursa umana

27 /Nov2019
Tags: resurse umanecomitet de monitorizare pentru pocupocu

Comitetul de Monitorizare pentru POCU care a avut marti, la Sinaia, a hotarat ca trebuie indrepatata o mai mare atentie catre resursa umana.

Comitetul de Monitorizare pentru POCU s-a desfasurat in prezenta ministrului Fondurilor Europene, Ioan Marcel Bolos si a reprezentantilor Comisiei Europene, precum si a tuturor actorilor relevanti in procesul de implementare a Programului Operational Capital Uman 2014 – 20120 (POCU). 

"Trebuie sa ne indreptam atentia asupra resursei umane, pentru ca viitorul nostru depinde de modul in care vom sti sa investim banii europeni pentru dezvoltarea acestei resurse. in cadrul discutiilor de astazi, imi doresc sa depasim elementele formale si sa gasim impreuna cele mai adecvate cai de actiune pentru a sprijini beneficiarii in implementarea proiectelor finantate. Sprijinind beneficiarii, Programul Capital Uman isi va dovedi cu adevarat eficienta si va raspunde obiectivelor pentru care a fost creat", a declarat ministrul Fondurilor Europene, Ioan Marcel Bolos, in debutul reuniunii Comitetului de Monitorizare pentru POCU, conform jurnalul.antena3.ro

Din perspectiva evolutiei Programului, o ampla prezentare a fost facuta de Vladimir Rovintescu, director general AM POCU si presedintele Comitetului de Monitorizare, care a aratat faptul ca, in acest an, POCU a declarat la Comisia Europeana toate cheltuielile curente. Referitor la stadiul implementarii Programului pe care il coordoneaza, Rovintescu a expus situatia la zi, astfel: 118 apeluri de proiecte lansate; 4,86 miliarde euro valoarea apelurilor lansate; 1.287 contracte de finantare semnate; 3,95 miliarde euro valoarea contractelor de finantare semnate si 1,32 miliarde euro valoarea platilor efectuate catre beneficiarii POCU.

Presedintele CM POCU le-a reamintit celor prezenti faptul ca, pana la finalul lunii octombrie , Autoritatea de Management pentru POCU a declarat catre Autoritatea de Control si Plata suma de 378 milioane euro, urmand ca, la inceputul lunii viitoare aplicatia de plata sa fie transmisa, spre decontare, Comisiei Europene. Ca urmare a acestui demers, a fost eliminat riscul de dezangajare privind acest Program Operational.

In cadrul CM POCU au fost prezentate, de asemenea, progresele din perspectiva comunicarii Programului Operational Capital Uman, pe parcursul acestui an. Comisia Europeana a fost reprezentata la CM POCU de Dna. Sandrine de Buggenom, sefa Unitatii Geografice pentru Romania si Bulgaria, DG Employment. in agenda reuniunii CM POCU figureaza, totodata, vizitarea unor proiecte-exemple de bune practici finantate prin programul Operational Capital Uman in judetul Prahova.

Comitetul de monitorizare (CM) este structura parteneriala care contribuie la buna gestionare a unui Program Operational. 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministrul Fondurilor Europene vrea sa investeasca in resursa umana":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".