Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

De ce se tem managerii sa delege sarcini importante angajatilor

11 /Aug2016 Exclusiv
Tags: delegare sarcinimanagerisfaturi pentru manageri

Un bun manager este cel care cunoaste foarte bine oamenii pe care ii are in subordine, stie exact ce poate fiecare salariat, la ce exceleaza si care sunt capitolele la care nu se potriveste ori nu face fata din diverse motive.

De asemenea, un bun manager are incredere si inspira incredere oamenilor cu care lucreaza in legatura directa. Asta inseamna ca nu se va teme sa delege din sarcinile sale zilnice unei persoane din echipa pe care o conduce.

Desigur ca nu toti membrii echipei vor fi atat de bine pregatiti incat sa coordoneze proiectele managerului, insa intotdeauna exista si persoane descurcarete, care prind informatiile noi din zbor si le face placere sa se implice si sa rezolve task-uri mai importante.

Totusi, de multe ori managerii prefera sa pastreze cele mai importante proiecte pentru ei, petrecand astfel zile si nopti intregi la birou, indepartandu-se de familie, renuntand la timpul liber si punandu-si chiar si sanatatea in pericol.

Iata 3 motive pentru care se tem managerii sa delege sarcini importante angajatilor:

Bonusurile lunare. De cele mai multe ori, managerii primesc bonusuri consistente pentru proiectele pe care le finalizeaza sau daca ating targetul impus de conducere. Daca ar imparti acele proiecte speciale cu salariatii, ar presupune sa isi imparta si bonusul.

Autoritate. Managerii sunt priviti de multe ori cu respect si impun autoritate si datorita proiectelor importante in care sunt implicati. Daca ar delega un angajat pentru o sarcina mai speciala, considera ca isi va submina singur autoritatea si o va transfera catre acel salariat. In plus, se mai tem in aceasta situatie ca acel salariat va avea un statut special fata de ceilalti, iar la un momentdat ar putea avea pretentii (financiare) pentru asta.

Lipsa de incredere. Exista si acea categorie a managerilor care efectiv au impresia ca lumea se invarte in jurul lor si ca nimeni nu ii poate inlocui. Poate ca intr-adevar, ei cunosc cel mai bine mersul lucrurilor, insa toate pot fi invatate atunci cand exista dorinta, concentrare si rabdare! Este trist sa ai impresia ca oamenii din echipa ta nu sunt suficient de buni in ceea ce fac sau sunt incapabili sa gestioneze sarcini deosebite.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "De ce se tem managerii sa delege sarcini importante angajatilor":
Rating:

Nota: 4.3 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".