Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

STUDIU: la nivel mondial, este nevoie de 69 de milioane de profesori

07 /Oct2016
Tags: job profesoreducatiecadre didactice

Conform unui studiu recent, pentru a se pune capat analfabetismului, este nevoie de aproximativ 69 milioane de profesori, la nivel mondial.

Potrivit UNESCO, acesti profesori ar trebui recrutati pana in anul 2030, in acest mod fiecare copil va beneficia de educatie primara si gimnaziala. Dupa cum era de asteptat, cel mai mare deficit de profesori exista in tarile din Africa, dar si in sudul Asiei.


Studiul arata ca exista peste 263 de milioane de copii care nu au frecventat cursurile unei scoli primare sau secundare, iar mai bine de 25 de milioane dintre acestia nu vor avea vreodata sansa de a merge la scoala.


Anul trecut, liderii mondiali au stabilit obiective in ceea ce priveste accesul la educatie, dar este necesara angajarea a foarte multi profesori, ceea ce creeaza dificultati.

Doar in Africa este nevoie de aproximativ 17 milioane de profesori, tarile care au cel mai mare deficit, in acest sens, fiind: Burundi, Kenia, Mozambic si Malawi. Pe de alta parte, Etiopia, Ruanda si Swaziland au reusit sa acopere numarul necesar de profesori, pana in acest moment.

 


Desigur, alt aspect important tine de pregatirea profesorilor. In tari precum Ghana, Nigeria sau Sierra Leone, mai bine de 60% dintre cadrele didactice nu au studiile necesare pentru a preda in cadrul scolilor.

Conform studiului realizat de UNESCO, in Malawi, de exemplu, o clasa de scoala primara ajunge sa numere pana la o suta de elevi, acest lucru petrecandu-se pe fondul cresterii natalitatii.

Tarile foarte sarace si cele care sunt afectate de conflicte au un acces limitat la educatie. Astfel, in Mali, Burkina Faso, Afghanistan sau Nigeria, copiii petrec foarte putin timp in scoli, iar accesul la cursurile scolare este unul limitat.

Salariile extrem de mici oferite profesorilor din aceste tari, descurajeaza tinerii, asa ca foarte putin isi aleg aceasta meserie. Multe cadre didactice din Africa sunt nevoite sa aiba doua sau trei joburi, pentru a se putea intretine, mai arata studiul.

Varkey Foundation, o institutie de caritate care activeaza in domeniul educatiei, a reusit sa puna la punct un sistem de studiu de la distanta, pentru copiii din Ghana. De asemenea, institutia a instruit nu mai putin de 5000 de profesori in ultimii ani. Reprezentantii Varkey Foundation considera, la randul lor, ca o crestere salariala semnificativa ar determina mai multi tineri sa isi aleaga meseria de profesor.

Prin aceasta initiativa a marilor puteri se doreste stoparea analfabetismului la nivel mondial, accesul la educatiefiind un drept care nu ar trebui sa i se refuze niciunui copil.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "STUDIU: la nivel mondial, este nevoie de 69 de milioane de profesori":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".