Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Un nou curent in cadrul companiilor: acestea aleg sa-si formeze viitori angajati

27 /Sep2016
Tags: angajatoricontract de angajarecandidati job

Intr-o lume in care tot mai multi tineri tind sa fie superficiali, atunci cand vine vorba de studii sau de viitoarea lor cariera, multe companii au ales sa schimbe acest lucru si sa le ofere tinerilor oportunitati reale de dezvoltare.

 

Ce doresc angajatorii de la tinerii candidatii


Pe langa faptul ca se pune accent pe activitatile extracurriculare, managerii de companie prefera tineri care sunt absolventi de studii universitare, care si-au asumat roluri de lideri in cadrul organizatiilor studentesti si care sa fie capabili sa se adapteze rapid schimbarilor.

De asemenea, cei comunicativi si dornici de a asimila rapid informatiile sunt candidati care au un plus fata de ceilalti.


Cateva companii care activeaza chiar si pe piata din Romania, au decis sa le ofere traininguri de specializare tinerilor, iar in acest fel candidatii invata cum sa coordoneze o echipa sau cum pot gestiona alte proiecte complexe.

Astfel, in decursul mai multor luni, tinerii vor asimila multe informatii utile, si in cele din urma vor ocupa o pozitie entry-level in cadrul respectivelor companii.

In cadrul acestor companii, tinerii pot obtine un contract de angajare inca din prima zi, pe o perioada nederminata, alaturi de un salariu atractiv. Asa ca, tinerii abia iesiti de pe bancile facultatii sau care inca se afla in perioada studiilor, ar putea beneficia de aceste facilitati, daca vor fi dispusi sa invete si sa se adapteze conditiilor oferite de angajator.
 

Companiile incheie parteneriate cu universitatile


Conform wallstreet.ro, unele companii au mers atat de departe incat au incep sa incheie parteneriate cu anumite universitati si scoli de profil, reusind astfel sa recruteze cei mai buni studenti exact pe domeniul lor de activitate.

In acest fel, angajatul nu va mai avea nevoie de un timp mare de adaptare si va beneficia de mai putine cursuri interne.

Companiile au ajuns la concluzia ca este cel mai bine sa-si formeze oamenii dupa reguli si norme proprii, acestia fiind mai receptivi inca de la inceput, datorita acestui sistem performant de pregatire.

O alta metoda folosita in ultima vreme de companii este cea a recomandarilor, in vederea recrutarii de noi angajati. Unii manageri ofera chiar recompense financiare angajatilor care recomanda potentiali candidati.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Un nou curent in cadrul companiilor: acestea aleg sa-si formeze viitori angajati":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".