Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Se fac din nou angajari: Cererile online pentru locuri de munca, in crestere cu 35%

08 /Iul2020
Tags: horecaangajari locuri de munca 2020prestari servicii locuri de munca

Prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, in luna iunie a acestui an s-au inregistrat peste 1,2 milioane de cereri pentru locuri de munca pe una dintre platformele de recrutare online, cu 35% mai mult fata de intervalul amintit.

Conform datelor centralizate, cele mai multe aplicari au vizat locurile de munca din Bucuresti (aproximativ 700.000), urmate de cele din Cluj-Napoca (peste 200.000 de aplicari), Timisoara (172.000), Iasi si Brasov (ambele cu aproximativ 160.000 de aplicari).

Conform platformei Ejobs Romania, la nivel general, in iunie, s-au consemnat peste 1,2 milioane de aplicari pentru joburile disponibile pe eJobs.ro, numar cu 20% mai mare decat cel din luna mai a acestui an si cu 35% peste cifra atinsa in luna iunie din 2019, arata Agerpres.

Cele mai de interes domenii sunt: retail, prestari servicii, call center/BPO, IT/telecom si banci/servicii financiare. Se observa o scadere a interesului pentru domenii precum medicina sau farma, arata aceeasi sursa, dar si o revenire considerabila a celor care cauta un loc de munca in turism si HoReCa.

Categoria de varsta cu cel mai mare numar de aplicari este cea reprezentata de candidatii intre 25 si 35 de ani, cu aproape 500.000 de aplicari, in iunie. In acelasi timp, peste 300.000 de aplicari au provenit din partea celor cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, aproape 200.000 de la cei intre 36 si 45 de ani, respectiv aproximativ 15.000 ale tinerilor sub 18 ani.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Se fac din nou angajari: Cererile online pentru locuri de munca, in crestere cu 35%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".