Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

OMV Petrom a alocat 4.5 milioane de euro proiectelor de responsabilitate sociala in 2015

29 /Iun2016
Tags: responsabilitate socialaomv petromtara lui andrei

Conform Raportului de Implicare in Comunitate, lansat la sfarsitul lunii iunie 2016, OMV Petrom a investit peste 4,5 de milioane in proiectele de responsabilitate sociala.

OMV Petrom si-a axat actiunile de responsabilitate sociala in special pe domeniul educational, in 2015. Astfel, Centrul de Resurse al Comunitatii (CERC) a fost infiintat in Boldesti-Scaieni, pentru a contribui la prevenirea abandonului scolar. In vederea incurajarii educatiei profesionale si tehnice, au fost derulate programe precum "Romania Meseriasa", "Tabara Meseriasilor din Tara lui Andrei" sau "Scoala Petrolistilor".

Mai mult decat atat, peste 1000 de tineri au participat la programe de educatie pentru leadership si performanta, in timp ce peste 600 de adulti au beneficiat de cursuri de calificare.

OMV Petrom continua sa sustina antreprenoriatul si dezvoltarea durabila.
Astfel, 10 dintre afacerile initiate in cadrul competitiei de afaceri sociale, Fabricat in Tara lui Andrei, au beneficiat de finantare in valoare de 320.000 de euro si consultanta timp de inca 1 an.

In cadrul competitiei nationale de proiecte, Idei din tara lui Andrei, au fost acordate finantari in valoare de 200.000 de euro pentru 19 proiecte care sustin dezvoltarea comunitara si ecologica.

Grupul petrolier nu a neglijat nici implicarea propriilor angajati in peste 70 de proiecte de voluntariat. De asemenea, peste 2.000 de angajati au redirectionat 2% din impozitul pe profit pentru sustinerea a peste 250 de ONG-uri.
OMV Petrom organizeaza si Campionatul de Voluntariat, o competitie in cadrul careia proiectele castigatoare initiate de salariati au primit o finantare de 20.000 de euro.

Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate OMV Petrom: "Continuam sa ne indreptam atentia catre educatie, aceasta fiind o directie foarte importanta pentru OMV Petrom. Cu fiecare an ce trece, reusim sa facem progrese vizibile in comunitatile in care compania isi desfasoara activitatea, multe dintre ele fiind comunitati rurale, unde resursele sunt limitate, iar nevoia de sustinere a activitatilor educationale este mare.

Mai mult, am reusit sa punem in agenda publica discutia despre scolile profesionale, despre lipsa meseriasilor calificati si am mers mai departe de atat, implementand programe de pregatire profesionala si dezvoltare personala exclusiv pentru elevii din invatamantul profesional."

Sursa: http://www.taraluiandrei.ro/

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "OMV Petrom a alocat 4.5 milioane de euro proiectelor de responsabilitate sociala in 2015":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".