Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Formare profesionala in relatia cu investitorii prin ARIR si Econosofia

28 /Apr2020
Tags: formare profesionalaasociatia pentru relatii cu investitorii la bursa din romaniaintalneste un iro

Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania (ARIR) a anuntat ca a semnat un protocol de colaborare cu Econosofia, cea mai activa asociatie de studenti in domeniul financiar si economic.

Astfel, cele doua organizatii anunta primele doua initiative dezvoltate impreuna, prin care isi propun sa contribuie la promovarea pietei de capital din Romania in randul studentilor si la incurajarea formarii unor noi profesionisti in relatia cu investitorii (IR).

"Scopul nostru este de a contribui zi de zi, cu entuziasm, la dezvoltarea pietelor de capital din Romania prin inovatie si noi proiecte. Cresterea tinerilor profesionisti este o conditie esentiala pentru un viitor prosper, iar colaborarea cu Econosofia este un pas ferm in atingerea acestui obiectiv. Am descoperit studenti foarte activi si interesati de investitii si burse, cu care impreuna vom crea legaturi cu profesionistii din piata de capital", a spus Daniela Serban, presedinte ARIR, potrivit Agerpres.

Cele doua proiecte sunt: "Intalneste un IRO (Investor Relations Officer)", prima intalnire online dintre studenti si profesionistii din IR, si "Devino un profesionist in IR (Relatia cu Investitorii)", primul proiect din Romania prin care se va crea un grup de tineri interesati de profesia de specialist in IR.

"Primele initiative comune ale organizatiilor noastre vor aduce valoare, atat studentilor, cat si companiilor. Studentii vor avea ocazia sa vada si sa inteleaga mai bine ce presupune o cariera in relatia cu investitorii si, totodata, vor fi mai aproape de oportunitatile profesionale din acest domeniu", a declarat Tiberiu Tene, presedinte Econosofia, conform aceleiasi surse.

"Intalneste un IRO (Investor Relations Officer)" va avea loc online, in 19 mai, de la ora 18.00. Vor fi adusi in fata studentilor specialisti din pietele locale si internationale pentru a impartasi opiniile si experienta lor in Relatia cu Investitorii, in special in aceasta perioada provocatoare. Studentii vor afla cum s-au format membrii ARIR ca profesionisti, experientele anterioare si provocarile unei astfel de pozitii.

"Devino un profesionist in IR (Relatia cu Investitorii)" va include formarea unui grup de studenti care si-ar dori sa urmeze o cariera in domeniul pietelor financiare, carora li se vor oferi indrumare profesionala si conectarea cu comunitatea ARIR.

ARIR este o organizatie non-guvernamentala si non-profit care a fost infiintata cu scopul de oferi emitentilor actuali si potentiali o platforma pentru dezvoltarea profesionistilor in relatia cu investitorii (IR) si pentru a contribui la implementarea celor mai bune practici in comunicarea cu investitorii si in guvernanta corporativa. A fost infiintata in Noiembrie 2018 si are ca membri companii listate, companii cu potential de a deveni companii listate, administratori de fonduri,profesionisti in relatia cu investitorii, precum si consultanti. Membrii fondatori sunt Bursa de Valori Bucuresti (BVB), ALRO, Electromagnetica, Franklin Templeton Management - suc. Bucuresti, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Teraplast, Transelectrica, Daniela Serban, Cosmin Raduta si Tony Romani, in timp ce Electrica, OMV Petrom, Antibiotice, Idea Bank, BRK Financial Group si Banca Transilvania s-au alaturat ca Membri Asociati, INNOVA Project Consulting si Envisia ca Membru Afiliat.

Parte a ONG-ului Voluntari pentru Idei si Proiecte (VIP Romania), Econosofia este singura comunitate din Romania care aduce impreuna tinerii pasionati de piete financiare si macroeconomie. Cu o activitate de aproape 21 de ani in dezvoltarea profesionala si educatia fianciara a tinerilor din Romania, prin implicarea celor 200 de alumni si membrii activi si colaborand cu cele mai prestigioase institutii precum Bursa de Valori de la Bucuresti si Banca Nationala a Romaniei, programele Econosofia, precum Investment School, Economics Through a Macrofying Glass si Risk Management ajuta noua generatie de profesionisti sa isi atinga potentialul pentru a contribui pozitiv la dezvoltarea mediului economic al Romaniei.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Formare profesionala in relatia cu investitorii prin ARIR si Econosofia":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".