Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Generatia Z. Opt din zece tineri vor sa lucreze in tehnologie. Lipsa abilitatilor sociale, o reala problema

21 /Dec2018
Tags: generatia zgeneratia z tehnologiejoburi digitale

Generatia Z pune pe ganduri specialistii din ziua de astazi, in sensul ca studiile recente arata ca acestia nu au abilitati sociale necesare, iar tot ceea ce-si doresc este un job digital. Este exact cum banuiai, generatia Z, adica tinerii nascuti dupa 1996, au facut un tel din a-si dezvolta abilitatile in tehnologie.

Tocmai de aceea 8 din 10 tineri de 20 si ceva de ani doresc sa lucreze in domeniile digitale, arata un studiu comandat de Dell Technologies si citat de Mediafax.

Nu au abilitati sociale, dar isi doresc totusi mai multa interactiune sociala, mai arata studiul.

Cei nascuti dupa 1996, poseda o intelegere profunda si universala a tehnologiei si a potentialului sau de a transforma modul in care muncim si traim.
 
"Este aproape un dat ca acesti nativi digitali sa aiba abilitati tehnologice si de stiinta datelor, dar ceea ce este surprinzator este nivelul de maturitate digitala pe care ei il aduc la locul de munca", a declarat Danny Cobb, cercetator principal si vicepresedinte pentru strategii tehnologice in cadrul Dell Technologies.

Acelasi Danny Cobb sustine ca nu s-a nascut o generatie de roboti, iar acestia vad tehnologia doar ca pe un instrument de progres. Cobb este impresionat de capacitatea tinerilor de a imbina o viziune inovatoare cu un optimism debordant.

Acest studiu si-a propus sa aiba o viziune mai ampla asupra joburilor viitorului, asa ca au fost intervievati peste 12.000 de tineri din 17 tari, in acest sens. Tinerii aveau intre 17 si 23 de ani.

Cei din generatia Z declara ca tehnologia oferita de un angajator ar reprezenta un factor in alegerea dintre mai multe oferte de angajare similare, iar peste 80% doresc sa lucreze cu tehnologie de varf.

Tinerii considera, de asemenea, ca in viitor oamenii vor apela mai mult la ajutorul masinilor, in procesele industriale si nu numai. Si nu uita de importanta comunicarii si a abilitatilor sociale. Tocmai de aceea, foarte multi membrii ai generatiei Z considera ca nu au abilitatile sociale necesare pentru a fi pe placul potentialilor angajatori.

Generatia Z mai considera ca cel mai bine poti invata de la colegi si echipa, la un nou loc de munca si nu din mediul online. Iar 82% spun ca platformele de socializare pot reprezenta un instrument valoros in viitor.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Generatia Z. Opt din zece tineri vor sa lucreze in tehnologie. Lipsa abilitatilor sociale, o reala problema":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".