Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 50% dintre salariati nu doresc sa vina mai mult de o zi pe saptamana la birou - salarizarea, principala preocupare

22 /Sep2023
Peste 50% dintre salariati nu doresc sa vina mai mult de o zi pe saptamana la birou - salarizarea, principala preocupare
Tags: salariati nu vor sa vina la birousalarizare

Un studiu recent arata ca salarizarea este principala preocupare pentru 35% dintre angajati, iar peste 50% dintre salariati nu doresc sa vina mai mult de o zi pe saptamana la birou.

Studiul EY 2023 Work Reimagined Survey arata ca, desi atragerea si pastrarea talentelor sunt preocupari majore pentru angajatorii din intreaga lume, mai mult de o treime (35%) dintre angajati sunt susceptibili sa renunte la locul de munca in urmatoarele 12 luni. In acest context, Generatia Z (38%) si Milenialii (37%) sunt cei mai predispusi sa plece.

Aveti o neclaritate legata de o inregistrare mai sensibila in ReviSal?  Sau poate ceva privind indemnizatia unui concediu de crestere copil? O retinere din salariu? Remuneratia pentru administrator? Acordarea unor bonuri de valoare?
 
Tot ce aveti de facut este sa accesati PortalSalarizare.ro si sa dati o cautare dupa cuvantul-cheie dorit, detalii AICI >>> 

Sondajul de specialitate evidentiaza o neconcordanta intre asteptarile si motivatiile angajatilor si cele ale angajatorilor, majoritatea (58%) angajatorilor considerand ca incetinirea cresterii economice reduce probabilitatea ca angajatii sa demisioneze. In acest context, mai putin de jumatate (47%) dintre angajati sunt de acord, iar 22% nu sunt de acord, ceea ce ii face pe angajatori sa riste sa subestimeze fluiditatea continua a pietei muncii, observa Agerpres.

In 2023, salariul a ramas principala preocupare a angajatilor (35%). Totusi, salariul s-a clasat pe locul al treilea in topul preocuparilor angajatorilor, care se concentreaza mai mult pe atragerea de noi talente (37%) si pe pastrarea talentelor (34%).

Majoritatea angajatorilor (84%) considera ca oferirea de flexibilitate va avea un impact pozitiv asupra capacitatii lor de a recruta talente, insa doar 63% dintre angajati sunt de acord cu acest lucru.

Referitor la flexibilitatea programului de lucru si intoarcerea la birou, 47% dintre angajatori prefera ca personalul lor sa fie la birou doua-trei zile pe saptamana, insa 50% dintre lucratori au declarat ca sunt dispusi sa vina la birou cel mult o zi pe saptamana.

"Cu toate acestea, angajatii sunt atrasi de activitatile de la birou care sunt centrate pe mentinerea legaturii sociale (36%), colaborarea cu colegii (30%) si construirea si mentinerea relatiilor (29%). Desi angajatii nu viziteaza mai frecvent birourile din imobilele de clasa A, care beneficiaza de cele mai bune facilitati si locatii, sondajul constata ca investitia in imobile de inalta calitate este corelata pozitiv cu o serie de rezultate cheie ale fortei de munca, inclusiv cultura, productivitatea si retentia. Exista un decalaj clar intre optimismul angajatorilor si cel al angajatilor in ceea ce priveste alinierea conducerii cu privire la noile modalitati de lucru. In timp ce 73% dintre angajatori sunt de acord ca managerii si conducerea sunt aliniati in ceea in privinta noilor modalitati de lucru (de exemplu, programul de lucru, timpul liber, munca la distanta si munca hibrida), doar 55% dintre angajati sunt de acord", este precizat in raportul EY.

Angajatii care raporteaza niveluri ridicate de incredere, autonomie si grija din partea conducerii au de 2,3 ori mai multe sanse de a fi de acord cu faptul ca firma lor a gestionat cu succes presiunile externe in ultimii doi ani, respectiv cu 40% mai putine intentii de a demisiona.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 50% dintre salariati nu doresc sa vina mai mult de o zi pe saptamana la birou - salarizarea, principala preocupare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".