Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ce trebuie sa stii atunci cand iti completezi CV-ul

17 /Iun2016
Tags: cvcompletare cvrecomandari cv

Fara un CV completat in mod impecabil, nu putem ajunge la pasul urmator pentru obtinerea acelui job la care am visat dintotdeauna. Afla cele mai importante recomandari pentru completarea CV-ului, testate si confirmate.

Stim cu totii: cel mai mare risc atunci cand aplicam pentru un job, este ca recruiter-ul sa ignore complet CV-ul nostru. Asadar, trebuie sa ne asiguram in primul rand ca atragem atentia in mod pozitiv si, in al doilea rand, ca intregul continut al CV-ului nostru este corect si depaseste asteptarile angajatorului.

Iata cele mai importante recomandari de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne completam CV-ul de angajare:

1. Respecta ABC-ul CV-urilor

Altfel spus, asigura-te ca toate elementele de baza sunt incluse si sunt completate corect. Formatul CV-urilor poate fi creativ in anumite cazuri, dar exista sectiuni care nu pot lipsi: studiile si calificarile, experienta profesionala, competentele relevante pentru postul la care aplici, datele de contact si realizarile profesionale.
Exprimarea fluenta este indispensabila, indiferent de domeniul in care aplici. La fel si respectarea regulilor gramaticale.

2. Adapteaza-te descrierii job-ului

Asigura-te ca ai inteles exact ce presupune postul pentru care aplici si ca raspunzi, in CV-ul cu care aplici, la toate detaliile din descrierea respectiva. Daca exista puncte la care nu excelezi sau nu corespunzi cerintelor, nu le ignora, ci incearca sa raspunzi prin sublinierea altor competente sau realizari care compenseaza lipsul respectiv.

3. Pune-ti in evidenta abilitatile
O eroare comuna in CV-uri este simpla insiruire a unor competente. Ideal ar fi sa subliniezi acele competente care te diferentiaza de restul, abilitatile tale unice. Chiar si competentele comune pot fi prezentate intr-o lumina noua, care sa iti reflecte realizarile personale.

4. Abordeaza strategic prezentarea pasiunilor si a intereselor

Din nou, recruiterii au vazut deja sute de insiruiri de interese pasive si comune. In aceasta sectiune a CV-ului, trebuie sa arati ca esti activ, deschis la nou, ce competente ai dobandit prin intermediul activitatilor tale preferate. Descrie orice exemplu in care ai dat dovada de responsabilitate sau initiativa.
Include orice pasiune care arata cat de interesant esti si cat de multe abilitati ai. Trezeste curiozitatea angajatorului si dorinta de a te cunoaste mai bine.

5. Prezentarea completa a experientei profesionale

Foloseste un limbaj pozitiv atunci cand descrii experientele tale anterioare. Coreleaza fiecare job cu anumite competente pe care le-ai dobandit sau dezvoltat. Demonstreaza implicarea ta personala.
Nu uita ca niciun loc de munca nu este nesemnificativ, indiferent de functie sau durata. Subliniaza avantajele pe care le-ai obtinut din fiecare loc de munca in parte. Exclude elementele negative, nu te vor ajuta cu nimic.

In cele din urma, incearca sa iti revizuiesti CV-ul in mod constant. In acest fel, vei avea la indemnana o varianta din ce in ce mai buna. Nu e vorba doar de adaugarea noutatilor, ci de ocazia de a reformula sau imbunatati anumite sectiuni.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ce trebuie sa stii atunci cand iti completezi CV-ul":
Rating:

Nota: 3.75 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".