Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Atentionare: Cum vor fi afectati angajatii si firmele cand stimulentele se vor termina

06 /Iul2020
Tags: forta de muncastimulente piata munciicompanii digitale

O analiza recenta intocmita de Saxo Bank arata ca se va declansa un impact negativ asupra pietelor si ocuparii fortei de munca in momentul in care stimulentele se vor termina si in contextul in care subventiile si “pachetele de salvare” vor ajunge sa insumeze mai mult de 50% din PIB.

"Marea ironie este ca, desi Covid-19 are un impact enorm, uman si economic, riscul si mai mare este reactia noastra la criza. in cel mai bun caz, suspendam economiile de piata, in cel mai rau caz le inlocuim cu capitalismul de stat. Acest model nu poate castiga niciodata, intrucat pietele deschise sunt necesare pentru a favoriza cel mai bine descoperirea preturilor, alocarea bunurilor, inovatia si chiar democratia", arata analiza bancii, potrivit Agerpres.

Aceasta tranzitie catre o economie globala va insemna ca multe companii nu vor avea o directie clara, ceea ce va face ca bancile si investitorii sa se orienteze catre “companii de inalta calitate, cu mijloace financiare scazute”.


Potrivit Saxo Bank,  industrii precum asistenta medicala, robotica si imprimarea 3D vor obtine un impuls din politicile de autonomie si din productia orientata catre cadrul intern in lumea dezvoltata, alaturi de companiile cu o prezenta digitala puternica si un model de afaceri digital care se vor descurca.

Acelasi raport atrage atentia ca pandemia de coronavirus a aratat si mai mult dependenta excesiva a Europei fata de Asia, in special de China si de India, pentru producerea de echipamente si dispozitive medicale, precum si de substantele active cheie ale medicamentelor utilizate frecvent si ca, citeaza Agerpres, pentru a redobandi autonomia, Europa trebuie sa adopte o abordare coordonata pentru a crea economii de scara si pentru a reduce, pe cat posibil, costurile inerente asociate cu relocarea lanturilor valorice.

"Criza a fost ca o alarma pentru guvernele europene si societatea europeana in ceea ce priveste nevoia urgenta de a diminua dependenta economica si medicala de restul lumii. Relocarea lanturilor valorice nu este o idee noua; este la fel de veche ca globalizarea in sine. insa a revenit la moda in ultimii ani pe fondul protectionismului in crestere - si a castigat mai mult teren in ultimele luni din cauza pandemiei. Teoretic, relocarea este o idee foarte atragatoare - intrebarea este daca Europa are mijloacele de a-si realiza ambitiile si de a deveni mai autonoma.", se arata in acelasi raport citat de sursa amintita.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Atentionare: Cum vor fi afectati angajatii si firmele cand stimulentele se vor termina":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".