Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Aproape jumatate dintre angajati isi doresc program de lucru flexibil si munca la distanta

16 /Nov2020
Aproape jumatate dintre angajati isi doresc program de lucru flexibil si munca la distanta
Tags: munca la distantaprogram flexibil de muncacercetare kaspersky

Conform unor noi studii in domeniul resurselor umane, foarte multi angajati la nivel global isi doresc sa nu mai lucreze de la 9:00-17:00 si sa aiba un program de munca flexibil. Procentul mai mare al celor care isi doresc aceasta schimbare in campul muncii se regaseste in categoria de varsta 25-34 ani.

In concret, trei sferturi dintre cei chestionati doresc sa reorganizeze modul traditional de lucru pre-COVID-19 si, in loc sa se intoarca la desfasurarea activitatilor obisnuite de la locul de munca, isi modeleaza acum un viitor de business in conditiile lor, indiferent daca acest lucru inseamna ca isi petrec mai mult timp cu cei dragi (47%), economisind bani (41%) sau lucrand de la distanta (32%), informeaza Agerpres, conform cercetarii globale comandate de de Kaspersky.Totodata, potrivit aceleiasi surse, 39% dintre salariati vor sa renunte la programul de lucru standard 9:00 - 17:00. Conform cercetarii, procentul acestora a ajuns la 44% in categoria de varsta 25 - 34 de ani, iar 34% sunt pregatiti sa renunte la birourile fixe. Circa o treime (32%) dintre respondenti doresc sa nu mai aiba saptamana de lucru de cinci zile. 

De asemenea, 32% dintre angajati vad munca la distanta ca fiind al treilea cel mai mare beneficiu care vine ca un avantaj secundar al pandemiei actuale, dupa timpul petrecut cu familia (47%) si economisirea banilor (41%).

"Totusi, pe masura ce angajatii continua sa adopte noile modalitati de lucru mai flexibile, este esential ca organizatiile sa mareasca si sa adapteze sprijinul pe care il ofera. Avand in vedere ca peste o treime din forta de munca (38%) necesita mai mult sprijin tehnologic din partea organizatiei lor atunci cand lucreaza de la distanta, nevoia de a furniza instrumentele si tehnologia necesare pentru a mentine utilizatorii productivi, conectati si in siguranta nu a fost niciodata mai mare", citeaza Agerpres studiul de specialitate. 

Kaspersky a desemnat firma de cercetare independenta Censuswide sa realizeze, in octombrie 2020, un sondaj pe 8.076 de angajati ai companiilor mici si mijlocii (10 - 250 de angajati) in Brazilia, Belgia, China, Franta, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Malaysia, Mexic, Olanda, Rusia, Spania, Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie si SUA.
 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Aproape jumatate dintre angajati isi doresc program de lucru flexibil si munca la distanta":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".