Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Este angajatorul obligat sa asigure masti si manusi pentru angajati? Obligatii echipament individual de protectie

28 /Apr2020
Tags: echipament protectiemanusimasti protectie coronavirusmanusi masti locul de munca

In contextul actual in care, dupa incheierea starii de urgenta la data de 15 mai, cele mai multe firme isi vor relua activitatea, angajatorul este deja obligat, potrivit legii, sa asigure masti si manusi salariatilor?

Raspunsul specialistului:Nu exista o prevedere legala expresa care sa-l oblige pe angajator sa asigure salariatilor masti si manusi de protectie.

Exista insa o obligatie generala prevazuta la art. 5 lit. j) din Legea 319/2006 privind asigurarea echipamentului individual de protectie.

Astfel, conform art. 5 lit. j) din Legea 319 din 14 iulie 2006 securitatii si sanatatii in munca, echipament individual de protectie este orice echipament destinat a fi purtat sau manuit de un lucrator pentru a-l proteja impotriva unuia ori mai multor riscuri care ar putea sa ii puna in pericol securitatea si sanatatea la locul de munca, precum si orice supliment sau accesoriu proiectat pentru a indeplini acest obiectiv;

Prin acest echipament se intelege si asigurarea mastilor si manusilor in contextual actual.

Mai mult, inspectia muncii interpreteaza ca trebuie sa se asigure mastile avand in vedere tocmai aceasta prevedere: detalii aici!


 

Raspuns oferit de Gabriela Dita, consilier juridic, pentru PortalCodulMuncii.ro
 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Este angajatorul obligat sa asigure masti si manusi pentru angajati? Obligatii echipament individual de protectie":
Rating:

Nota: 4.55 din 5 din 19 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".