Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministerul Muncii ofera un ghid pentru munca in strainatate si o linie telefonica speciala

24 /Apr2020
Tags: ghid munca strainatateghid ministerul munciilucrator ueagent de munca temporara

Ministerul Muncii si Protectiei Sociale (MMPS) a publicat pe site-ul oficial un ghid cu informatii destinate lucratorilor romani care intentioneaza sa plece la munca in strainatate. De asemenea, u fost afisate si doua numere de telefon pentru cetatenii romani care doresc sa afle informatii din domeniu.

Ghidul, publicat pe site-ul ministerului, cuprinde informatii despre legalitatea contractelor de munca, lista agentiilor de plasare autorizate si cea a agentilor de munca temporara si include datele de contact ale ambasadelor si consulatelor, precum si Ghidul lucratorului roman, elaborat in colaborare cu Ambasadele Romaniei si Corpul atasatilor pe probleme de munca si sociale.In masura in care este posibil, MMPS recomanda plecarea prin agentii de plasare sau prin agent de munca temporara. Lista agentiilor de plasare autorizate poate fi consultata aici, iar REGISTRUL NATIONAL de evidentă a agentilor de munca temporara autorizati aici.

Documentul este disponibil la adresa aceasta.

"Totodata, avand in vedere interesul crescut al lucratorilor romani sezonieri de a pleca sa munceasca in strainatate, dar si conditiile de munca pe care acestia le reclama odata ce ajung la destinatie, Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a decis sa puna la dispozitia tuturor celor interesati o linie telefonica cu tarif normal, astfel incat lucratorii sa se poata consulta cu specialisti din Inspectia Muncii inainte de semnarea unui contract, pentru a evita abuzurile", se precizeaza in comunicat. 

Numerele de telefon cu tarif normal 021/302.70.52 si 021/302.70.53 sunt disponibile lucratorilor romani interesati sa afle informatii despre munca in strainatate. Numerele telefonice pot fi apelate de luni pana vineri, in intervalul orar 8:00 - 18:00.


 

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministerul Muncii ofera un ghid pentru munca in strainatate si o linie telefonica speciala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".