Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 60% dintre angajatii romani, dispusi sa lucreze pentru companii din strainatate

09 /Mar2021
Peste 60% dintre angajatii romani, dispusi sa lucreze pentru companii din strainatate
Tags: angajare munca strainatatemunca de la distanta

In ultima perioada a crescut semnificativ interesul angajatilor romani pentru munca de la distanta in cadrul unor companii din strainatate. Astfel, anul trecut a crescut cu 33% dorinta angajatilor romani de a opta pentru un angajator din strainatate, in contextul pandemiei.

"Acest procent de 33% este semnificativ mai mic decat media globala de 50% a celor aproape 209.000 de participanti din 190 de tari, care au fost chestionati pentru realizarea raportului. Interesul scazut de a se muta in strainatate a fost exprimat de re-spondenti, in aproape fiecare tara din lume", arata un studiu recent intocmit de Boston Consulting Group (BCG) si platforma de recrutare online BestJobs.eu, citat de Agerpres.Potrivit aceluiasi studiu, 61% dintre romani au declarat ca sunt dispusi sa caute un angajator din strainatate pentru care ar putea lucra de acasa, iar in topul preferintelor pentru munca la distanta se numara Regatul Unit, Germania, Statele Unite, Franta, Italia, Austria, Spania, Canada, Belgia si Elvetia.

De asemenea, arata aceleasi date, procentul de 61% este mai mare decat media globala de 57% si plaseaza Romania la capatul inferior, pe lista tarilor din Europa Centrala si de Sud-Est, Bulgaria si Serbia situandu-se in frunte, cu 73%, urmate de Polonia cu 71%, Slovenia cu 66%. Romania si Ungaria inregistreaza cele mai mici procente, de 61%, respectiv, 60% in privinta interesului de deplasare pentru a lucra in strainatate, informeaza Agerpres. 

Potrivit aceleiasi surse, la nivel mondial, posibilitatea de a lucra de la distanta pentru un angajator strain este deosebit de mare in randul persoanelor din domenii precum digital si analitica, cu un procent de 71%, iar pentru oamenii din IT si tehnologie, procentul este de 67%. Specialistii in domeniu considera ca tendinta de crestere se va accentua si in perioada urmatoare. De asemenea, potrivit studiului, in ce priveste persoanele cu studii superioare, coeficientul de disponibilitate a fost la fel de mare, inregistrand un procent de 62%.

"Atat numarul de job-uri cat si interesul pentru munca la distanta sunt intr-o crestere constanta de anul trecut, dupa startul pandemiei COVID-19, si ne asteptam sa continue pe aceasta linie ascendenta si acest an. Spre exemplu doar in luna februarie s-au inregistrat cu 24% mai multe anunturi pentru job-uri remote, inclusiv anagajatori straini, comparativ cu luna anterioara. Si candidatii continua sa aplice in numar mare la job-uri remote (work from home), cu 30% mai multe aplicari decat in luna ianuarie", a precizat Ana Visian, Marketing Manager BestJobs.eu, conform sursei amintite. 
 

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 60% dintre angajatii romani, dispusi sa lucreze pentru companii din strainatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".