Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Ministrul Economiei propune un bonus pentru firmele care angajeaza si mentin contractele cel putin 6 luni

27 /Apr2020
Tags: somaj tehnicbonus firme angajatibonus companii 6 luni

Ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a propus recent acordarea unui bonus firmelor care vor face angajari in perioada urmatoare si care vor crea astfel noi locuri de munca pe care sa le pastreze cel putin 6 luni.

"Eu as vedea o situatie de genul acesta: daca am da un bonus companiilor care angajeaza salariati si ii tin 6 luni de zile, atunci as vedea cu adevarat o masura stimulativa de acest tip. Bugetul de stat are, sigur, capacitatea sa ofere si bonusuri, pentru ca trebuie repornita economia. Eu tot timpul am spus ca in perioada ascendenta a crizei nu luam masuri de repornire a economiei. In perioada de scadere a pandemiei, atunci vom porni economia, si o sa vedeti si in urmatoarele saptamani masurile de relansare. Aceasta este o masura de relansare, este o masura activa", a declarat Virgil Popescu, la Digi 24, citat de Agerpres. Totodata, conform aceleiasi surse, acesta a adus unele critici initiativei parlamentare ale Opozitiei prin care firmele care au incasat somaj tehnic de la stat sunt obligate sa pastreze locurile de munca ale angajatilor care au beneficiat de somaj tehnic.
"Este evident ca ajutorul (de somaj tehnic, n.r.) a fost dat salariatilor, prin intermediul companiilor, dar a fost dat salariatilor, oamenilor, pentru a putea trece peste aceasta perioada. (Somajul tehnic a fost acordat, n.r.) indirect companiilor, a caror activitate a fost blocata, a fost inchisa total sau partial. Mi se pare absurd sa vii in Parlament, intr-o procedura de urgenta votata in doua zile, sa spui ca nu e bine asa, <<hai sa obligam companiile ai caror salariati au fost ajutati de stat sa ii mai tina sase luni de zile>>. Mi se pare gresita interpretarea, gresit modul de gandire al celor care au modificat acest lucru. Masura va crea probleme salariatilor", a apreciat Virgil Popescu.

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Ministrul Economiei propune un bonus pentru firmele care angajeaza si mentin contractele cel putin 6 luni":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".