Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Aproape jumatate dintre angajati vor sa demisioneze in 2022

29 /Apr2022
Aproape jumatate dintre angajati vor sa demisioneze in 2022
Tags: salariati demisie 2022salariatii demisioneazatelemunca

Vesti mai putin bune pentru angajatori, in contextul in care studiile arata ca tot mai multi angajati vor sa demisioneze in 2022. Practic, nu mai putin de 43% dintre salariati declara ca sunt dispusi sa renunte in urmatoarele 12 luni la locul de munca actual, pe fondul unei inflatii in crestere, o piata a fortei de munca in scadere si o crestere a locurilor de munca care ofera flexibilitate.

Aceste informatii au fost dezvaluite de un studiu realizat de EY privind reintoarcerea la munca. Iar ceea ce se petrece pe piata muncii 2022 este neasteptat, avand in vedere ca doar 7% dintre angajati au declarat ca vor pleca de la locul de munca, in 2021.

Studiul intitulat "Reintoarcerea la munca. Noile conditii" arata ca salariatii devin mai hotarati in ceea ce priveste "lista lor de dorinte", asa ca acestia castiga o influenta semnificativa asupra angajatorilor, informeaza Agerpres.

 

Revenirea la birou dupa pandemie - istorie?!

 

Asa cum era de asteptat, pandemia COVID-19 a schimbat regulile, iar angajatii au vazut ce inseamna munca de acasa. Iar in ceea ce priveste revenirea completa la birou, acestia si-au aratat deja dezintererul. 80% declara ca isi doresc sa lucreze de la distanta cel putin doua zile pe saptamana. 

Din fericire, angajatorii au inceput sa fie mai intelegatori in ceea ce priveste telemunca sau munca de acasa, asa ca doar 22% dintre acestia anunta ca isi doresc ca angajatii sa revina la birou cinci zile pe saptamana.


Sunt nu mai putin de 15 situatii legate de telemunca in care puteti fi amendat!

Si amenzile nu sunt deloc mici. 

flati din ghidul nostru – Telemunca sau munca si de acasa  – cum sa evitati sau sa gestionati corect toate situatiile sensibile care pot aparea. DETALII AICI >>>


"Pe parcursul pandemiei, interesul prioritar al candidatilor atunci cand isi cautau o slujba noua sau al angajatilor in pastrarea locului de munca existent a migrat de la stabilitatea angajatorului, la actualizarea/transformarea pachetului de beneficii si, ulterior, la flexibilitatea muncii. Acest ultim sondaj arata ca, pe masura ce angajatorii au oferit in ultimii 2 ani din ce in ce mai multe modalitati flexibile de lucru, salariile mai mari reprezinta acum cea mai mare motivatie pentru schimbarea locului de munca, in special avand in vedere inflatia in crestere si rolurile neocupate disponibile", a declarat Claudia Sofianu, EY Romania.

Evident ca salariile mai mari raman in topul cererilor salariatilor, iar acestia isi doresc mai degraba un venit mai mare decat o dezvoltare profesionala mai ampla.

De altfel, sondajul a aratat ca cel mai important pentru un candidat este obtinerea unui venit mai mare. 

"In concluzie, flexibilitatea si munca hibrida sunt noua normalitate, asa cum anticipam inca de anul trecut. Angajatilor nu le mai este frica sa-si paraseasca locurile de munca pentru a profita de oportunitatile extinse de cariera si au rupt ecuatia dintre salariu si rol, punand presiune pe piata muncii. Cu toate acestea, angajatorii sunt reticenti in a reseta salariile si oportunitatile de cariera pentru a retine angajatii, fiind ingrijorati, la randul lor, de cresterea inflatiei/a costului fortei de munca si a complexitatii structurilor organizationale vechi", conform cercetarii.

Precizam ca cercetarea s-a desfasurat intre ianuarie - martie 2022 si au fost primite raspunsuri de la 17.498 de angajati si 1.575 de angajatori din 22 de tari.

 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Aproape jumatate dintre angajati vor sa demisioneze in 2022":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".