Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cele mai cautate pozitii in 2023: sofer, asistent medical, operator call center si contabil

05 /Iul2023
Cele mai cautate pozitii in 2023: sofer, asistent medical, operator call center si contabil
Tags: cele mai cautate pozitii in 2023cele mai cautate meseriiasistent medical

Va informam ca, pana la acest moment din 2023, cei mai multi dintre candidatii la posturi noi au fost interesati de ofertele pe care angajatorii le-au postat pentru pozitiile de sofer, asistent medical, operator call center si contabil.

"Prima jumatate a anului a crescut semnificativ numarul de cautari facute de cei interesati sa isi schimbe locul de munca. Vorbim despre o dublare sau chiar o triplare a numarului de cautari, in special pentru pozitiile de entry level. Nu intr-un ritm la fel de abrupt, dar observabil fata de anul trecut, a crescut si numarul de aplicari inregistrate in platforma. Daca in primul semestru din 2022 am avut 5,1 milioane de aplicari, in aceeasi perioada din 2023 vorbim despre aproape 5,3 milioane de aplicari", a afirmat Bogdan Badea, directorul general al platformei de recrutare eJobs, conform Agerpres.

Ce pozitii au disparut din top 5?

In 2023 a disparut din top 5 pozitia de inginer, care, la nivelul anului trecut, a fost cea mai populara. A fost inlocuita de pozitia de sofer, care s-a regasit in peste 150.000 de cautari active. In aceasta categorie profesionala, cei mai multi dintre candidati sunt interesati de joburile deschise pentru soferii de categorie B, soferii de tir si cei de curierat.

Asistent medical a fost a doua cea mai cautata meserie in primele sase luni din acest an, cu peste 56.000 de interogari in platforma, urmata, la scurta distanta, de contabil (55.000 de cautari) si operator call-center (43.000 de cautari). Desi, in valori absolute, joburile remote suscita un interes mai mare decat anul trecut, raportat la celelalte pozitii din clasament, se afla in scadere si ocupa, anul acesta, pozitia a sasea.

"Daca ne uitam la aplicari, vedem insa ca domeniile care au atras cei mai multi candidati au fost retailul, serviciile, call-center/BPO, IT/telecom si financiar bancar. Din cele aproximativ 5,3 milioane de aplicari, peste 3 milioane au mers catre aceste domenii. Faptul ca exista foarte multe cautari pe pozitiile mentionate anterior este un indicator bun pentru ce se va intampla, cel mai probabil din toamna, cand eforturile active de a prospecta piata si joburile disponibile vor fi dublate de eforturi active in directia aplicarii propriu-zise. Mai cu seama in conditiile in care, toamna, in mod traditional, candidatii fac pasi concreti in directia schimbarii joburilor", a mai declarat Badea.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cele mai cautate pozitii in 2023: sofer, asistent medical, operator call center si contabil":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".