Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Companiile din toate domeniile, obligate sa faca fata avansului rapid al tehnologiei

06 /Mar2017
Tags: criza fortei de muncadeficit de angajaticompanii hi tech

Ca tehnologia evolueaza cu pasi repezi nu mai este un secret pentru nimeni, iar liderii marilor companii au observat ca pentru a face fata provocarilor, trebuie sa tina pasul cu ultimele inovatii domeniul hi-tech.

Asa se face deficitul tot mai mare de angajati ii sperie putin pe antreprenorii romani, iar acestia sunt constienti ca pentru a face fata crizei de acest acest gen, trebuie sa le ofere oportunitati cat mai bune angajatilor.

"Exista temeri ca nu vom avea suficienti oameni in viitor. Companiile se vor bate pe oameni, vor castiga doar cele care vor oferi productivitate mai buna. Acest trend vine foarte repede. Nu va mai exista somaj, doar batalia dintre companii", a declarat directorul general magazinului online eMag, Iulian Stanciu, informeaza News.ro.

"Marile companii din tehnologie reusesc sa-si imbunatateasca continuu procesele interne prin culegerea de date furnizate de clienti. In viitor, toate companiile vor fi obligate sa adopte acest model de dezvoltare daca vor sa ramana competitive si sa atraga angajati", a mai afirmat el.

Ca este o criza a fortei de munca in Romania, este un lucru cert, nu putine fiind companiile care se plang din cauza faptului ca nu gasesc personal specializat, in diverse domenii, in special cele tehnice.

 Deficit de 50.000 de oameni pe piata muncii in sectorul IT

O statistica a site-urilor de recrutare arata ca cele mai cautate meserii pe piata muncii din Romania, in acest moment, sunt cele de inginer si de specialist in constructii. 

Astfel, cei mai cautati sunt: inginerii mecanici, proiectanti si in constructii, inginerii ingineri de sistem, software, hardware, de retea, electrici si inginerii chimisti. 


 

...citeste mai multe aici >>>
 

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Companiile din toate domeniile, obligate sa faca fata avansului rapid al tehnologiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuFormarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".
© copyright 2012 - 2023 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Formarea profesionala a angajatilor. Obligatiile angajatorului + Documente utile".