Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Regulile de aur pentru procesul de angajare! Evitati cele mai frecvente greseli

03 /Oct2022
Regulile de aur pentru procesul de angajare! Evitati cele mai frecvente greseli
Tags: procedura completa la angajareangajare pas cu pas

In Romania, relatiile de munca intre angajator si angajati sunt reglementate de nu mai putin de 37 de acte normative, in frunte, desigur,cu Codul muncii (Legea nr. 53/2003).

Aceste acte normative au in vedere fiecare aspect care poate interveni in relatiile de munca, de la alegerea raportului juridic intre parti (tipul contractului de munca) pana la reguli privind accesul in perimetrul angajatorului sau protectia salariatelor gravide.

Trebuie sa cunoasteti aceste aspecte si sa le gestionati corect!

Legislatia in vigoare prevede nu mai putin de 143 de contraventii, cu amenzi care variaza intre 300 si 100.000 de lei!

Iata de ce v-am pregatit o lucrare de exceptie – Procedura completa la angajare. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR – care sintetizeaza eficient fiecare informatie relevanta atunci cand faceti angajari, afla mai multe AICI >>>

Va ajuta sa aflati:

  1. Facilitati pentru angajatorii care in perioada 1 ianuarie - 1 septembrie 2021 incadreaza in munca persoane in varsta de peste 50 de ani sau persoane cu varsta cuprinsa intre 16 si 29 de ani
  2. Contingentul de lucratori straini nou-admisi pe piata fortei de munca
  3. Contributia pentru persoane cu handicap neincadrate
  4. Versiunea 6.0.8 a aplicatiei Revisal
  5. Salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata
  6. Procedura de solutionare a cererilor sau a reclamatiilor individuale ale salariatilor in contextul modificarii Codului muncii cu privire la consultantul extern vs expert in legislatia muncii
  7. Cazurile in care este obligatorie desemnarea unui responsabil cu protectia datelor
  8. Cand nu este necesara desemnarea unui responsabil cu protectia datelor
  9. Cine poate indeplini functia de responsabil cu protectia datelor
  10. Care sunt sarcinile responsabilului cu protectia datelor


Probleme sensibile legate de angajare, intalnite in practica!

Stiati ca…

1) …un contract individual de munca nu poate cuprinde orice clauze? Si asta chiar daca atat dvs. cat si angajatul sunteti de acord cu ele? Stipularea in contractul individual de munca a unor clauze contrare dispozitiilor din Codul muncii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 5.000 de lei.  Detalii suplimentare AICI >>>

2) ...este interzisa modificarea fara acordul salariatului a atributiilor trecute in fisa postului, pe parcursul executarii contractului individual de munca? Daca salariatul este de acord, modificarea trebuie redactata si anexata CIM sub forma unui act aditional.

3) …nicio sanctiune nu mai poate fi dispusa (cu exceptia avertismentului scris) fara efectuarea unei cercetari disciplinare prealabile?

4) …in Regulamentul intern nu puteti prevedea alte sanctiuni decat cele prevazute in Codul muncii?

5) …cercetarea prealabila a unei abateri disciplinare va cuprinde, obligatoriu, si audierea celui invinuit? 

6) …daca au trecut 6 luni de la savarsirea unei abateri disciplinare si dvs. nu ati emis inca decizia de sanctionare, salariatul nu mai poate fi pedepsit pentru abaterea respectiva?

7) …refuzul unui salariat de a urma o modalitate de formare profesionala pusa la dispozitie de dvs. nu constituie abatere disciplinara? Daca pentru dvs. oferirea de programe de pregatire profesionala este o obligatie, pentru salariati accesul la aceste programe este doar un drept.

Intreaga procedura la angajare este acum la dispozitia dvs.! Pas cu pas

Lucrarea „Procedura completa la angajare. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR” va ofera intr-o forma unitara toata informatia necesara in cazul in care vreti sa angajati pe cineva.

Acest produs constituie in fapt o adevarata lista de control care nu va lasa sa pierdeti din vedere niciun element important si a carui omitere va poate crea necazuri mari in cazul unui control ITM.

Produsul va ofera imaginea unitara si completa a ceea ce aveti de facut - „Procedura completa la angajare. Caiet de lucru pentru angajatori si manageri de HR” - COMANDA ACUM >>> 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Regulile de aur pentru procesul de angajare! Evitati cele mai frecvente greseli":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".