Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Salariatii romani vor sa isi schimbe jobul in 2023; 22% cred ca joburile bune sunt luate pe "pile"

31 /Iul2023
Salariatii romani vor sa isi schimbe jobul in 2023; 22% cred ca joburile bune sunt luate pe
Tags: salariatii romani vor sa schimbe jobulschimbarea jobului

In 2023 exista un interes crescut pentru schimbarea jobului, cu 5,9 milioane de aplicari de la inceputul anului, potrivit unei cunoscute platforme de recrutare.

Concret, cel mai recent sondaj realizat de eJobs Romania sustine acest fapt si mentioneaza totodata ca romanii resimt o serie de obstacole care fie ii impiedica sa isi gaseasca mai repede locul de munca dorit, fie ii determina sa amane momentul schimbarii, potrivit Agerpres:

"Din pacate, in cazul a 22% dintre respondenti, inca mai exista perceptia ca joburile cele mai bune sunt luate pe "pile". 15,4% cred ca au dificultati in a obtine jobul dorit pentru ca au asteptari salariale prea mari si aproape la fel de multi nu au incredere ca anunturile de joburi sunt adevarate. Urmatoarele obstacole de care se tem sunt lipsa de experienta, numarul insuficient de locuri de munca disponibile in piata sau faptul ca ar avea nevoie de consiliere profesionala, dar nu stiu la cine sa apeleze. 12% dintre respondenti declara, pe de alta parte, ca au incredere totala in ei insisi si ca nu intrevad niciun fel de obstacol in calea lor spre obtinerea unui nou job", potrivit studiului mentionat.

Salariatii romani considera ca experienta este foarte importanta

Intrebati ce cred ii impresioneaza cel mai mult pe angajatori, mai mult de trei sferturi dintre participantii la sondaj au pus experienta pe primul loc. Precizam ca 66% se caracterizeaza ca fiind foarte muncitori si cred ca acesta este un alt aspect pe care angajatorii pun pret. De asemenea, 57% mizeaza pe o incredere puternica in ei insisi si sustin ca acesta ar fi principalul lor atu intr-un interviu de angajare. 45% includ in lista punctelor forte studiile, 26% faptul ca sunt carismatici si 25% faptul ca au un CV bine pus la punct. 22% spun ca varsta ii ajuta in acest sens si 20% cred ca au sanse mai mari decat alti candidati pentru ca se pregatesc foarte bine inainte de orice interviu.

"Cei care, dimpotriva, simt ca nu se afla in cel mai bun moment al parcursului lor profesional, spun ca, in cazul intrarii intr-un proces de recrutare, ar fi dezavantajati de faptul ca nu au suficienta incredere in ei, ca au prea multa experienta, argument asociat, de cele mai multe ori cu depasirea pragului de varsta de 45 de ani, ca nu sunt suficient de comunicativi ori ca nu au studii superioare. Candidatii se mai simt trasi in spate de faptul ca nu au competente digitale avansate sau ca sunt prea tineri si nu au acumulat experienta in domeniul in care si-ar dori sa lucreze. Aproape 15% recunosc ca sunt slab pregatiti din punct de vedere profesional, iar acest lucru ii impiedica sa se angajeze", conform Ana Calugaru, Best Jobs.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Salariatii romani vor sa isi schimbe jobul in 2023; 22% cred ca joburile bune sunt luate pe "pile"":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".