Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Peste 50% dintre romani vor un loc de munca nou cu salariu mai mare

12 /Oct2021
Peste 50% dintre romani vor un loc de munca nou cu salariu mai mare
Tags: locuri de muncaangajati studii superioarepiata muncii

Un studiu recent arata ca 61% dintre angajatii romani sunt dispusi sa isi schimbe locul de munca daca li se ofera un salariu mai mare. Totodata, 8 din 10 angajati romani cauta in mod activ oportunitati noi de angajare, cu beneficii suplimentare si salarii pe masura.

"Cand vine vorba de mobilitatea angajatilor pe piata muncii, motivele sunt diferite in functie de nivelul de specializare. Astfel, pentru categoriile white si blue collar, motivul principal care determina schimbarea jobului este salariul. Secundar, angajatii din aceste categorii aleg sa plece dintr-o companie atunci cand apar nemultumiri privind relatia cu colegii sau cu superiorii. In schimb, angajatii din categoria gold collar aleg sa faca o schimbare in parcursul profesional atunci cand apar diferente intre viziunea si valorile personale si cele ale companiei, in primul rand, dar si cand simt nevoie de dezvoltare profesionala, iar compania nu le poate oferi noi provocari", se arata in studiul D&D Research pentru BestJobs, citat de Agerpres.

De asemenea, conform aceleiasi surse, se constata ca aproape jumatate dintre romani (43,9%) au observat ca nivelul de munca a crescut, in timp ce salariile au stagnat.

In plus, 71,6% dintre respondenti au observat ca oferta de locuri de munca este mult mai buna pe anumite domenii, dar 57% considera ca este dificil sa isi gaseasca un post, iar 31,9% considera ca salariile oferite sunt atractive.

Absolventii cu studii superioare sunt, cu precadere, cei care au dificultati in a-si gasi un loc de munca in conformitate cu studiile sau asteptarile salariale dorite. 


Studiul cantitativ si calitativ privind comportamentul de mobilitate a candidatilor si perceptia acestora despre evolutia pietei muncii a fost realizat de catre D&D Research la solicitarea BestJobs, in luna august, pe baza unui chestionar online, pe un esantion reprezentativ la nivel national, de 1.058 de persoane, arata aceeasi sursa.


 

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Peste 50% dintre romani vor un loc de munca nou cu salariu mai mare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".