1. Defineste unicitatea postului
Nu doar candidatii, ci si angajatorii trebuie sa raspunda la intrebarea: in ce consta unicitatea ofertei?
2. Separa sugestiile de recomandari.
Intreaba orice persoana care iti face o recomandare pentru un post, daca e vorba intr-adevar de sustinerea unui aplicant sau este doar o sugestie din politete?
3. Actiuni diferite pentru un rezultat diferit.
Daca procesul de recrutare a ajuns intr-un punct mort, e timpul sa schimbi denumirea, mesajul si platformele de pe care recrutezi.
4. Arunca o privire in interior.

Instruire si testare SSM 5 modele de teste si instructiuni proprii SSM

250 Modele Fise de Post

Ghid complet Instructiuni proprii de securitate a muncii
Inainte sa incepi recrutarea in exterior, asigura-te ca nu exista deja persoana ideala chiar in propria organizatie. Recrutarea interna are beneficii majore atat pentru intreprindere, cat si pentru motivarea personalului.
5. Acolo unde este posibil, imparte sarcinile.
Recrutarea presupune un efort considerabil, in special pentru posturile de nivel inalt sau cu un grad mare de specializare. Daca ai aceasta optiune, stabileste persoane care sa se ocupe de recomandari, social media, conceperea anunturilor, etc.
6. Foloseste frustrarea in avantajul tau.
Angajatul frustrat al altcuiva poate deveni angajatul tau ideal. Majoritatea celor care cauta un alt loc de munca sunt dornici de performanta, dar nu au beneficiat de oportunitati sau recunoasterea meritelor. Foloseste acest principiu in descrierea job-urilor.
7. Ofera o viziune, nu doar o descriere.
Nimeni nu vrea cu adevarat un job. Ceea ce vor oamenii sunt beneficiile aduse de acel job: siguranta, recunoastere, dezvoltare si interactiune.