Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cum vor arata fisele de post in viitor? Importanta aspectului vizual

20 /Apr2016
Tags: fisa postuluidescriere jobrecrutare

Fisele de post reprezinta, pe de o parte, documente obligatorii si necesare in desfasurarea raporturilor de munca si, pe de alta parte, instrumente indispensabile in procesul de recrutare si selectie.

In ultimii ani, procesul si chiar conceptul de recrutare au suferit transformari majore ca urmare a dezvoltarii comunicarii social media. Trendurile economice, tehnologice si din domeniul media au influentat modul in care sunt concepute si folosite fisele de post.

De la prima etapa a postarii unui anunt de recrutare, pana la realizarea interviurilor si prezentarea fisei postului, obiectivul principal ramane acela de  atragere si, mai ales, implicare a potentialului angajat.

Prezenta tot mai sustinuta a companiilor romanesti in mediul online determina si o mai buna adaptare a descrierilor de job la noile evolutii privind digitalizarea.
In plus, cu cat un post este mai creativ sau inovator, in special in domeniile de marketing, management, IT, descrierea job-ului trebuie sa se ridice la nivelul cerintelor impuse de domeniul respectiv.
Altfel spus, un post creativ presupune o fisa de post originala si atractiva.

Trendurile din industria recrutarii indica faptul ca fisele de post vor deveni din ce in ce mai creative, pentru a raspunde evolutiilor provocate de comunicarea online.

Principala diferenta intre modelul clasic al fiselor de post si modelul viitorului consta in includerea elementelor vizuale.

Studiile au aratat faptul ca, oricat de bine ar fi conceputa si redactata, o fisa de post clasica nu va avea un impact prea mare asupra candidatilor. Cuvintele sunt procesate de catre memoria de scurta durata, in timp ce imaginile sunt inregistrate direct in memoria de lunga durata.
Descrierile de job care includ un element vizual vor determina, in mod cert, o mai mare implicare a candidatului. In special in recrutarea de specialisti, acestia vor fi impresionati de inovatiile procesului de recrutare.

Includerea factorului vizual in realizarea fiselor de post nu poate fi ignorata de catre recrutori pe termen lung. Insa, trebuie tinut cont si de anumite elemente care vor asigura succesul acestui nou model in Resursele Umane.
Astfel, noul model pentru fisa de post trebuie sa fie usor de standardizat (din punct de vedere structural, urmand ca fiecare caz in parte sa fie personalizat in functie de specificul job-ului), rapid si eficient din punctul de vedere al costurilor. Cu investitii minime de timp de efort, fisele de post pentru job-urile creative pot fi aduse la cel mai bun nivel.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cum vor arata fisele de post in viitor? Importanta aspectului vizual":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Articole similare

Redenumirea posturilor: transformare si motivatie
Mai multe articole despre descriere job
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".