Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

La sediul ANES s-a desfasurat vizita Grupului de lucru privind discriminarea impotriva femeilor si fetelor

02 /Mar2020
Tags: anesagentia nationala egalitatea de sansediscriminare femei

La finele lunii februarie, la sediul ANES - Agentia Nationala pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati - ANES, s-a desfasurat vizita Grupului de lucru privind discriminarea impotriva femeilor si fetelor din cadrul Oficiului inaltului Comisar al ONU pentru Drepturile Omului (CEDAW).

Grupul celor cinci experti internationali a fost condus de catre doamna presedinta Meskerem Techane.Din partea ANES a participat Secretarul de Stat al ANES, doamna Mihaela Andreianu alaturi de directorii si sefii de servicii din cadrul ANES.

Grupul de lucru al ONU privind problema discriminarii impotriva femeilor in drept si in practica a fost creat in 2011 de catre Consiliul pentru Drepturile Omului pentru a identifica, promova si schimba opinii, in consultare cu statele si alti actori, cu privire la bunele practici legate de legile care au un impact discriminatoriu in ceea ce priveste femeile. Grupul de lucru este parte a Diviziei Proceduri Speciale a drepturilor omului.

Grupul are competenta de a dezvolta un dialog cu statele si alti actori cu privire la legile care au un impact discriminatoriu in ceea ce priveste femeile. De asemenea, intreprinde  misiuni in statele membre ONU, cu scopul de a examina situatia discriminarii impotriva femeilor in drept si in practica la nivel national, identificând bune practici in eliminarea acestei discriminari si facând recomandari Guvernului pentru imbunatatirea protectiei drepturilor femeilor.

 Obiectivele Grupului vizeaza sa dezvolte un dialog cu statele, entitatile relevante ale Organizatiei Natiunilor Unite, institutiile nationale pentru drepturile omului, experti in diferite sisteme juridice si organizatiile societatii civile pentru a identifica, promova si schimba opinii cu privire la cele mai bune practici legate de eliminarea legilor care discrimineaza femeile sau sunt discriminatorii pentru femei in ceea ce priveste punerea in aplicare sau impactul si, in aceasta privinta, pregatirea unui compendiu de bune practici; sa sprijine initiativele statelor pentru a aborda mai multe forme de discriminare impotriva femeilor si fetelor atunci când isi pun in aplicare obligatiile de state parti la tratatele internationale relevante pentru drepturile omului cu privire la drepturile civile, culturale, economice, politice si sociale si angajamentele conexe.

Sursa: Anes.gov.ro
 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "La sediul ANES s-a desfasurat vizita Grupului de lucru privind discriminarea impotriva femeilor si fetelor":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".