Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Romanii si-ar dori sa castige cu 1.000 de lei mai mult, in contextul cresterii inflatiei

18 /Mar2022
Romanii si-ar dori sa castige cu 1.000 de lei mai mult, in contextul cresterii inflatiei
Tags: crestere salarialaromani salarii mai mariromani inflatie

In situatia in care preturile facturilor cresc, evident ca salariatii romani considera ca ar avea nevoie de un venit mai generos, pentru a mentine un stil de viata decent.

In acest context, mai bine de 80% dintre angajatii din Romania declara ca inflatia i-a afectat in aceasta perioada, doar un procent de 15% declarand ca au reusit sa se descurce bine in momentul de fata.

Conform unui barometru realizat de Frames, la comanda Digital HR:

"Cele mai mari batai de cap au fost, pentru majoritatea respondentilor (67%) legate de plata facturilor la utilitati (gaze, energie, intretinere). Plata ratelor la banca, in contextul majorarii dobanzilor, a reprezentat a doua mare provocare pentru cei intervievati, iar cresterea preturilor la alimente s-a aflat imediat pe locul urmator, cu 58% respectiv 43%", sustin expertii, citati de Agerpres.


Ce cresteri ale preturilor i-a afectat cel mai mult pe romani?

Vorbim despre cresterea preturilor la carburanti (38%), scumpirea medicamentelor (24%), a serviciilor (18%) si altele (11%).

Mai bine de 73% dintre participantii la barometru, au declarat ca veniturile sunt insuficiente, doar 18% declarand ca le ajung inca banii pentru a-si acoperi toate cheltuielile lunare. Un procent de 9% au refuzat sa raspunda la aceasta intrebare.

62% dintre participanti nu au economii, 22% au intre 1.000 si 2.000 de lei, iar 14% au mai mult de 2.000 de lei:

"Radiografia financiara a zilei arata ca, dupa doi ani de pandemie, marea majoritate a romanilor a intrat in acest tsunami de scumpiri vlaguiti din punct de vedere financiar. Cei mai multi si-au cheltuit si bruma de rezerve financiare pe care o aveau, iar perspectiva scumpirilor din aprilie reprezinta nu motiv de ingrijorare majora pentru cei mai multi dintre respondenti. Este o radiografie a saraciei, a unei tari a carei situatie financiara atarna de un fir de ata'', a tinut sa precizeze Adrian Negrescu, managerul Frames.

Aproximativ 61% dintre cei care au raspuns la chestionar cred ca o crestere salariala in jur de 1.000 de lei le-ar acoperi, macar in parte, cheltuielile generate de inflatie. Totodata, 18% au bifat varianta 1.000-1.500. lei, 11% pe cea intre 1.500-2.500 lei, 4% au marcat varianta peste 2.500 lei.

Ce solutie au salariatii romani pentru a rezolva aceasta criza?

43% dintre respondenti cred ca ar fi indicat sa caute loc de munca mai bine platit, 21% ar cauta inca un loc de munca/part-time/colaborare, 12% ar pleca din tara, iar restul au declarat ca nu au o solutie.


Este oare timpul sa iti schimbi profesia?

Afla de ce este important sa iei in calcul ACUM o schimbare de cariera!
 
Participa la un webinar exceptional sustinut  de expertul Corina Neagu: “Reconversia profesionala – lux sau necesitate?”! 

Beneficiile reconversiei sunt absolut spectaculoase, detalii aici >>> 
 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Romanii si-ar dori sa castige cu 1.000 de lei mai mult, in contextul cresterii inflatiei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".