Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Programul de LUCRU flexibil - unul dintre cele mai dorite beneficii

14 /Dec2022
Programul de LUCRU flexibil - unul dintre cele mai dorite beneficii
Tags: program de lucru flexibilbeneficiu program de lucru flexibil

Asa cum era de asteptat, unul dintre cele mai apreciate beneficii la locul de munca este programul flexibil. Iar in ultimii doi ani angajatii romani s-au bucurat de acest program de lucru.

Astfel, majoritatea angajatorilor din Romania (97%) afirma ca programul de lucru flexibil este unul dintre cele mai dorite beneficii de catre salariati, in timp ce doua din trei companii de top ofera beneficii legate de acest aspect, releva un studiu de specialitate, publicat in data de 13.12.2022 si citat de Agerpes.

Precizam si ca la nivel global, ponderea companiilor care sustin ca angajatii mizeaza pe un program de lucru flexibil este in pondere de 98%.

Datele au centralizate de Mindspace si arata ca aproape trei sferturi (72%) dintre angajatii romani intervievati declara ca au deja un loc de munca flexibil, in timp ce 97% considera ca flexibilitatea este unul dintre cele mai importante aspecte.


Flexibilitatea orelor de lucru - printre cele mai apreciate beneficii


Aproape toti (98%) sunt de parere ca flexibilitatea orelor de lucru se afla printre cele mai apreciate beneficii, iar doi din trei angajatori de top ofera flexibilitate fie in relatie cu locatia, cum ar fi lucrul de acasa sau de la distanta, fie in relatie cu programul de munca.

In medie, respondentii romani ai studiului lucreaza 3,9 zile de la birou, iar 66% dintre acestia se bucura de socializarea care vine odata cu mediul. Alte elemente importante pentru angajatii romani, referitor la spatiul de lucru sunt: lumina naturala (61%), aerul curat, fara fum (51%), zonele de liniste (46%) si mobila ergonomica sau ajustabila (40%).

De asemenea, 95% dintre managerii de Resurse Umane implicati in studiu au declarat ca angajatii sunt implicati in activitatile pe care le fac, iar 94% dintre acestia cred ca angajatii sunt fericiti la locul de munca actual. Pe de alta parte, numai 49% dintre angajati sustin ca sunt multumiti de locul lor de munca si nu se gandesc sa faca schimbari, in timp ce 87% se simt implicati in activitatile de zi cu zi.

Studiul a fost realizat pe 1.470 de angajati din Romania, Polonia, Tarile de Jos, Germania, Israel, Marea Britanie si SUA. Sondajul si rezultatele sale au fost gestionate de OnePoll, la cererea Mindspace.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Programul de LUCRU flexibil - unul dintre cele mai dorite beneficii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".