Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Cresteri salariale de 7% in 2022, prognozate de companii

08 /Apr2022
Cresteri salariale de 7% in 2022, prognozate de companii
Tags: cresteri salariale 7%majorari salarialeprogram de lucru flexibil

Se pare ca firmele si companiile din Romania iau in calcul mariri salariale pentru 2022, dar acestea nu vor fi majore. Astfel, un studiu recent arata ca salariile vor creste cu aproximativ 7%, in anumite domenii.

Ca facilitati, companiile din Romania pregatesc programe flexibile salariatilor, care vor putea decide daca lucreaza de acasa sau de la birou, iar 15% au de gand sa majoreze valoarea tichetului de masa in acest an.

La aceste concluzii a ajuns HR Topics 2022 - Spot Survey realizat de Mercer Marsh Benefits in Romania, in luna martie, citat de Agerpres.

Au fost intervievate 166 companii din 17 domenii, iar temele principale au fost in zona de compensatii si beneficii precum si abordarea companiilor in ceea ce priveste reluarea activitatii de la birou, pentru 2022:

"Politicile de beneficii si practicile salariale ale companiilor au rolul de a contribui la atragerea, retentia si motivarea angajatilor in conditii de eficienta economica. Dupa cresteri salariale medii constante de 4-5% in ultimii ani, majorarea de 7% estimata pentru acest an este rezultatul eforturilor pe care companiile le depun pentru a atenua efectele inflatiei pastrand si sustenabilitatea economica a masurii. La elaborarea strategiilor de HR angajatorii trebuie sa tina cont de contextul economic si de oportunitatile si provocarile specifice activitatii lor", considera Narcis Popescu, director Consultanta HR, Mercer Marsh Benefits Romania.

Este demn de precizat ca doar 18% dintre companii au ales sa acorde beneficii financiare pentru angajatii care lucreaza de acasa in conditiile Legii 296/2020. Valoarea medie bruta a sprijinului financiar anual acordat unui angajat este de 1.679 de lei potrivit companiilor care acorda acest tip de sprijin. 

Vestile bune sunt in special pentru cei care vor sa lucreze remote. Aproximativ 36% dintre companii au transmis ca vor oferi flexibilitate totala angajatilor care vor putea alege daca doresc sa continue sa lucreze de acasa sau de la birou. Mentionam ca 21% dintre companii vor sa ofere un program mixt de lucru pentru angajati: 3 zile de la birou si 2 zile de acasa. Doar 9% dintre companii vor sa revina complet la birou, adica prezenta fizica sa fie obligatorie in fiecare zi.

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Cresteri salariale de 7% in 2022, prognozate de companii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".