Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Actiune ampla de control in ce priveste SSM si munca nedeclarata la inceputul lunii mai

12 /Mai2020
Tags: actiuni control itminspectia muncii controlmunca nedeclarata

In cadrul actiunilor organizate de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti in scopul identificarii muncii nedeclarate, precum si a verificarii modului de respectare a prevederilor legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in data de 5.05.2020, inspectorii de munca, sub coordonarea inspectorului sef, Constantin Bujor, au intreprins o actiune de control la santiere de pe raza municipiului Bucuresti.

La actiunea organizata, au mai participat Tudor Polak, secretar de stat in cadrul Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, si Mihai Nicolae Uca, inspector general de stat in cadrul Inspectiei Muncii.Actiunea s-a desfasurat in colaborare cu Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti, care a asigurat un suport activ la realizarea obiectivelor stabilite de Inspectoratul Teritorial de Munca Bucuresti.

Cu ocazia verificarilor efectuate, echipa de control a constatat urmatoarele aspecte:

- au fost identificati 30 de angajatori care desfasurau activitati;

- din numarul de salariati prezenti pe santier, au fost identificate 218 persoane care desfasurau activitate;

- 21 de persoane au declarat ca nu au semnat contracte individuale de munca;

- 1 cetatean strain din Republica Moldova, pentru care competenta identificarii si aplicarii masurilor legale a revenit D.G.P.M.B. si Inspectoratului General pentru Imigrari;


- 1 salariat are contractul individual de munca suspendat;

- pentru aspectele constatate in domeniul sanatatii si securitatii in munca a fost dispusa sistarea unui santier verificat.

Actiunile de acest gen se incadreaza in strategia de actiune a I.T.M. Bucuresti privind combaterea muncii nedeclarate si identificarea abaterilor in domeniul sanatatii si securitatii in munca, fiind coordonate atât la nivelul Inspectiei Muncii cât si al Ministerului Muncii si Protectiei Sociale.

Facem precizarea ca actiunea desfasurata s-a realizat cu respectarea tuturor masurilor stabilite si dispuse prin acte normative privind protectia impotriva SARS-COV-2.

 

Sursa: Inspectia Muncii

 

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Actiune ampla de control in ce priveste SSM si munca nedeclarata la inceputul lunii mai":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".