Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

In ce tara s-a inregistrat cel mai redus numar de muncitori, in mod neasteptat

10 /Apr2017
Tags: numar scazut de locuri de muncalocuri de munca in scaderelocuri de munca

Angajatorii americani au inregistrat cel mai redus numar de muncitori, din ultimele zece luni in decursul lunii martie, conform sondajelor realizate. In acest context, este evident ca cresterea numarului de locuri de munca este incetinita.

Este bine ca rata somajulului a scazut la cel mai mic nivel din ultimii zece ani, de 4,5%, evidentiind consolidarea pietei muncii, scrie Reuters, informeaza Mediafax.

Numar mai mare de locuri de munca in sectorul de bunuri, constructii si productie

Exista si domenii unde numarul locurilor de munca sunt in crestere. Este vorba despre joburile din sectorul de bunuri, constructii si productie a crescut cu 98.000, luna trecuta, conform informatiilor Departamentului Muncii din Statele Unite, de vineri.

Altfel au stat lucrurile in ianuarie si februarie, cand economia a inregistrat 200.000 de locuri de munca. In martie, locurile de munca in constructii au crescut cu 6.000, dupa ce in lunile anterioare au inregistrat, de asemenea, cresteri.
O crestere a numarului locurilor de munca cu 11.000 a fost inregistrata si in sectorul de productie. Totusi, economia ar trebui sa puna la dispozitie intre 75.000 si 100.000 de locuri de munca pe luna pentru a mentine ritmul cresterii populatiei in varsta care lucreaza, scrie Reuters.

Rata somajului a scazut la 4,5%, de la 4,7%, acesta fiind cel mai redus nivel din mai 2007. S-a majorat si castigul mediu pe ora, acesta crescand cu 0,2%, adica 5 centi, in martie.

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "In ce tara s-a inregistrat cel mai redus numar de muncitori, in mod neasteptat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".