Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Abonament la sala de sport suportat de angajator. Care va fi tratamentul fiscal?

05 /Aug2019
Tags: abonament la sala salariatabonament la sala codul fiscalabonament la sala angajatiart 76 codul fiscal

Va reamintim ca art. 76 din Codul Fiscal reglementeaza situatia de mai sus, asa ca in acest context va reamintim prevederile acestuia.

"Sunt considerate venituri din salarii toate veniturile in bani si/sau in natura obtinute de o persoana fizica rezidenta ori nerezidenta ce desfasoara o activitate in baza unui contract individual de munca, a unui raport de serviciu, act de detasare sau a unui statut special prevazut de lege, indiferent de perioada la care se refera, de denumirea veniturilor ori de forma sub care ele se acorda, inclusiv indemnizatiile pentru incapacitate temporara de munca acordate persoanelor care obtin venituri din salarii si asimilate salariilor."

Cadou in bani de ziua salariatului? Iata cu vei declara in...detalii aici >>>

 

Se aplica si atunci cand angajatorul vrea sa deconteze un abonament la sala de sport? Cum se va proceda?


"Daca angajatorul doreste sa incheie un contract cu o sala de sport in vederea acordarii angajatilor de abonamente lunare corporate va rog sa-mi spuneti cum se trateaza din punct de vedere fiscal acest beneficiu (abonament facut de catre companie in numele angajatului)."


Conform art. 76 alin. (3) lit. b) din Codul fiscal, avantajele, in bani sau in natura, cu exceptia celor prevazute la alin. (4), primite in legatura cu o activitate mentionata la alin. (1) si (2) includ, insa nu sunt limitate la:

b) cazare, hrana, imbracaminte, personal pentru munci casnice, precum si alte bunuri sau servicii oferite gratuit ori la un pret mai mic decat pretul pietei;

 

ATENTIE!


Aceste abonamente nu se incadreaza la art. 76 alin. (4) astfel incat reprezinta avantaje in natura taxabile cu impozit pe venit si contributii sociale.

Contravaloarea abonamentului este deductibila integral pentru angajator la calculul profitului impozabil in baza art. 25 alin. (2) din Codul fiscal conform caruia, cheltuielile cu salariile si cele asimilate salariilor astfel cum sunt definite potrivit titlului IV sunt cheltuieli deductibile pentru determinarea rezultatului fiscal, cu exceptia celor reglementate la alin. (3) si (4).


Un raspuns oferit de specialistii de la PortalCodulMuncii >>>

 

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Abonament la sala de sport suportat de angajator. Care va fi tratamentul fiscal?":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 20 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".