Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Activitatea de instruire-testare pentru angajati straini. Instructajul in domeniul SSM

18 /Iun2020
Tags: instructaj ssm angajati strainiinstruire ssmangajare personal strainfisa individuala de instruire ssm

O societate doreste sa angajaeze un lucrator strain, vorbitor de limba engleza. Dat fiind faptul ca toate documentele pe care societatea le detine sunt in limba romana, care este modalitatea corespunzatoare pentru efectuarea activitatii de instruire-testare (SSM) pentru acest angajat? Daca documentele sunt traduse in limba engleza, este necesara ca aceasta traducere sa fie una legalizata?

Raspunsul specialistului:Intr-adevar, sunt situatii din ce in ce mai frecvente cand societati din tara utilizeaza personal strain care nu cunoaste limba romana.

Instructajul in domeniul SSM trebuie efectuat in limba romana, astfel incat legislatia specifica nu a prevazut aceste situatii cand personalul strain nu cunoaste nici macar o limba de circulatie internationala.

Inspectia Muncii agreaza varianta angajarii unei persoane care sa realizeze traducerea din romana in limba cunoscuta de salariatii straini.

Tematica de instruire la angajare si periodic va fi tradusa prin translator.

Translatorul poate poate fi persoana care ii coordoneaza sau alta persoana angajata doar pentru traducere. Daca este traducator autorizat cu atat mai bine, dar nu este esential.

Dupa ce le sunt aduse la cunostinta materialele traduse din cadrul tematicii, toti salariatii vor semna olograf in fisa individuala de instruire SSM.

Atasat fisei (conform anexei 11 din HG nr. 1425/2006) se vor anexa si materialele traduse in baza carora au fost instruiti.

Raspuns oferit pentru PortalSSM.ro >>

 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Activitatea de instruire-testare pentru angajati straini. Instructajul in domeniul SSM":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".