Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Instruirea SSM in format electronic cf. OUG 36/2021

30 /Aug2021
Instruirea SSM in format electronic cf. OUG 36/2021
Tags: instruirea ssmsanatate si securitate in muncainstruire ssm format electronicoug 36/2021

Potrivit art. 20 din Legea nr. 319/2006, a securitatii si sanatatii in munca, publicata in Monitorul Oficial nr. 646 din 26 iulie 2006, angajatorul trebuie sa asigure conditii pentru ca fiecare lucrator sa primeasca o instruire suficienta si adecvata in domeniul securitatii si sanatatii in munca, in special sub forma de informatii si instructiuni de lucru, specifice locului de munca si postului sau:

a) la angajare;


b) la schimbarea locului de munca sau la transfer;
c) la introducerea unui nou echipament de munca sau a unor modificari ale echipamentului
existent; 
d) la introducerea oricarei noi tehnologii sau proceduri de lucru;
e) la executarea unor lucrari speciale.

Instruirea SSM trebuie sa fie:

a) adaptata evolutiei riscurilor sau aparitiei unor noi riscuri;
b) periodica si ori de cate ori este necesar.

Angajatorul se va asigura ca lucratorii din intreprinderi si/sau unitati din exterior, care desfasoara activitati in intreprinderea si/sau unitatea proprie, au primit instructiuni adecvate referitoare la riscurile legate de securitate si sanatate in munca, pe durata desfasurarii activitatilor.
 

Instruire SSM format electronic conform OUG 36/2021
 

Potrivit Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2021 privind utilizarea semnaturii electronice in domeniul relatiilor de munca, si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 474 din 6 mai 2021, astfel cum a fost modificata prin Legea de aprobare nr. 208/2021, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 720 din 22 iulie 2021, dovada instruirii poate fi realizata in format electronic sau pe suport hartie in functie de modalitatea aleasa de catre angajator, stabilita prin regulamentul intern. in cazul folosirii variantei in format electronic, dovada instruirii trebuie sa fie semnata cu semnatura electronica, semnatura electronica avansata sau semnatura electronica calificata.

La instruirea personalului in domeniul securitatii si sanatatii in munca vor fi folosite mijloace, metode si tehnici de instruire, cum ar fi: expunerea, demonstratia, studiul de caz, vizionari de filme, diapozitive, proiectii, instruire asistata de calculator. 


Tot in sfera sanatatii si securitatii in munca, mentionam ca Hotararea Guvernului nr. 1.218/2006 privind stabilirea cerintelor minime de securitate si sanatate in munca pentru asigurarea protectiei lucratorilor impotriva riscurilor legate de prezenta agentilor chimici a fost republicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 743 din 29 iulie 2021.


Hotararea stabileste o serie de obligatii in sarcina angajatorului, in cazul in care activitatea se desfasoara in prezenta unor agenti chimici. (Legea nr. 208 din 21 iulie 2021 pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 36/2021 privind utilizarea semnaturii electronice avansate sau semnaturii electronice calificate, insotite de marca temporala electronica sau marca
temporala electronica calificata si sigiliul electronic calificat al angajatorului in domeniul relatiilor de munca, si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 720 din 22 iulie 2021)


Acest articol se regaseste in Revista Romana de Legislatia Muncii, Salarizare si Revisal - cea mai de incredere sursa de informare legislativa!
 
 
Concret, Revista Romana de Legislatia Muncii, Salarizare si Revisal va aduce in atentie:
 

  • Noutati legislative comentate si explicate (cum anume se aplica textul de lege)
  • Rezolvarea unor spete controversate sau cel mai des intalnite din domeniile HR, Salarizare si legislatia muncii
  • Greseli de evitat, exceptii de la reguli
  • Opinia expertilor, cu recomandari si atentionari
  • Cele mai interesante decizii ale instantelor de judecata

 
Oferta lunii: Va abonati acum pentru 12 luni la Revista Romana de Legislatia muncii si beneficiati de un pret special + 3 luni de abonament CADOU. Detalii aici >>>


 


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Instruirea SSM in format electronic cf. OUG 36/2021":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 4 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".