In acest sens, un studiu recent arata ca majoritatea profesionistilor IT (84%) are incredere in sistemele de securizare a accesului utilizatorilor, pentru a putea gestiona in siguranta si cu usurinta munca la distanta, fata de o pondere de 56% in 2021.
Conform datelor incluse in "2022 Access Management Index", realizat de Thales, doar 31% dintre specialistii IT intervievati au declarat ca sunt "foarte ingrijorati" de riscurile si amenintarile de securitate ale muncii la distanta in acest an, in scadere de la 39%, cu un an in urma. Totusi, numarul celor care au declarat ca sunt "oarecum ingrijorati" - cel mai intalnit raspuns - a crescut de la 43%, la 48% in 2022, potrivit Agerpres.
In timp ce utilizarea autentificarii cu mai multi factori (MFA) ramane cea mai raspandita metoda pentru cei care muncesc la distanta (68%) si pentru utilizatorii cu privilegii (52%), raportul de specialitate arata ca adoptarea MFA este in crestere pentru personalul intern si non-IT si a ajuns la 40%, comparativ cu 34% in 2021.
Noua lege a pensiilor Ghid practic
Ghid practic privind munca desfasurata de cetatenii non-UE pe teritoriul Romaniei
Consilier - Codul Muncii abonament 12 actualizari
In ceea ce priveste impactul direct pe care pandemia si munca la distanta l-au avut asupra planurilor companiilor de a implementa noi tehnologii de securitate cibernetica, raspunsurile au evidentiat o crestere globala de 6%, de la 31% in 2021.
De asemenea, 45% dintre respondenti au adoptat in acest an accesul in cloud, fata de 41% in 2021.