Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Editorial: Munca de acasa si programul flexibil sunt, in 2021, secretul companiilor care nu vor sa dispara

25 /Ian2021
Editorial: Munca de acasa si programul flexibil sunt, in 2021,  secretul companiilor care nu vor sa dispara
Tags: strategii hrprogramul flexibil de muncamunca de acasamunca de la distantaeditorial hr

Reorganizarea muncii prin ajutorul dat de managerii de HR reprezinta, in noul an, elementul-cheie pe care ar trebui sa se bazeze orice companie care nu vrea sa isi inchida portile.

Chiar daca se estimeaza ca dupa jumatatea anului in curs vom putea vorbi de o revenire la normalitate, cu foarte putine restrictii din cele impuse actualmente de pandemie, companiile trebuie sa isi planifice pe termen lung strategiile privind forta de munca. 


In prezent, potrivit unui sondaj Accenture, citat de Agerpres, angajatii care lucreaza de la distanta reprezinta aproape doua treimi (60%) din forta de munca existenta la nivel global, insa mai putin de jumatate dintre companii au politici de lucru remote, la nivelul intregii organizatii, reiese dintr-un sondaj realizat in 12 tari. Acelasi sondaj subliniaza un decalaj de 86% intre companiile care investesc in tehnologii digitale, formare profesionala, leadership si sprijin cultural si companiile care nu dezvolta deloc astfel de directii. 

Ca un argument in plus, daca mai era necesar, se estimeaza ca firmele care sunt la curent cu dezvoltarea digitala au sanse de pana la 5,4 ori mai mari sa isi creasca semnificativ veniturile in urmatorii 3 ani, iar retentia angajatilor este cu mult mai mare in aceste companii. 

Ramane astfel la latitudinea angajatorilor care sunt directiile pe care companiile lor le vor urma in noul an. Insa e cat se poate de clar faptul ca munca de acasa si implementarea tehnologiilor moderne si digitale sunt mijloace sigure de a dezvolta firma pe termen lung, intr-un context care va intampina noi si noi provocari. 

Pandemia a fortat nenumarate companii sa isi regandeasca activitatea, sa dezvolte noi linii de produse si servicii pentru a supravietui. Este timpul sa reorganizam si forta de munca pe termen lung pentru a vedea care sunt beneficiile programului flexibil si al muncii de la distanta. Daca in tarile din Occident astfel de masuri sunt regula de baza, in Romania doar pandemia a fortat o astfel de transformare, existand insa sanse mari ca odata cu incheierea pandemiei, lucrurile sa se reorienteze catre traditional. 



Directia de dezvoltare se afla insa la polul opus programului standard de la 9 la 5 si al muncii de la birou. In schimb, managerii de HR trebuie sa propuna strategii care sa vizeze munca de acasa, munca de la distanta, programul flexibil de lucru si o directive care urmareste indeplinirea unor obiective clare de lucru si nu bifarea unor ore de lucru in care productivitatea nu poate fi controlata prin simpla prezenta intr-un spatiu fizic. 

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Editorial: Munca de acasa si programul flexibil sunt, in 2021, secretul companiilor care nu vor sa dispara":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".