Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Saptamana de lucru de 40 de ore

29 /Sep2021
Saptamana de lucru de 40 de ore
Tags: timpul de muncasaptamana de lucru de 40 de oretelemunca 2021

Saptamana de lucru de 40 de ore la birou va deveni istorie, in curand. Nu putini sunt cei care sunt de parere ca acest mod invechit de a munci este depasit. Asa ca munca de acasa sau din orice alt loc, atunci cand salariatul se simte productiv, pare sa fie de departe cea mai buna idee.

De aceasta parere este si miliardarul Drew Houston, originar din Statele Unite ale Americii. Acesta este unul dintre fondatorii Dropbox, un serviciu de hosting pentru fisiere.

Potrivit Business Insider, in viziunea acestuia, munca de acasa va fi viitorul, asa cum preconizeaza multi alti experti in domeniul muncii. Asa se face ca aceasta criza provocata de pandemia Covid-19 a schimbat regulile jocului, cel putin atunci cand vorbim despre timpul de munca. Totusi, trebuie sa vedem partea buna a lucrurilor, ne sfatuieste miliardarul american.

Munca la birou de 40 de ore va deveni istorie

In acest mod vom scapa de drumurile lungi catre casa, dar si de obligativitatea de a sta 8 ore la birou, indiferent de situatie. Oamenii se vor putea ocupa mai mult de viata personala in acest mod, avand in vedere ca isi vor putea planifica ziua dupa bunul plac. 

"In sfarsit munca de 40 de ore pe saptamana, de la birou, va deveni istorie, asa cum s-a petrecut si in cazul muncii in fabrica", a mai adaugat Houston. 

Cresterea numarului de locuri de munca de la distanta nu poate fi decat o veste buna, iar in curand oamenii se vor adapta tot mai bine la aceasta situatie. 

Monitorizarea angajatilor poate fi facuta si prin intermediul tehnologiei, asa ca acestia nu se vor mai simti presati, in mod constant. Rezultatele acestora par a fi mai bune deja, pentru ca angajatii performeaza mai bine atunci cand nu se simt urmariti, arata studiile in domeniu.

Stilul de munca hibrid, in care companiile alterneaza munca de la distanta cu venitul la birou pare a fi cea mai buna solutie, pentru moment. Evident ca miliardarul atrage atentia asupra faptului ca oamenii cu studii superioare sunt avantajati de acest mod nou de a lucra, avand in vedere ca acestia isi pot desfasura cu usurinta activitatea de la distanta.

Iar Drew Houston nu este singurul care este de aceasta parere, multi alti lideri ai afacerilor internationale fiind de partea acestuia.

Munca la birou va fi, in curand, de domeniul trecutului? Ramane de vazut ce se va petrece in perioada urmatoare, in special in Romania.


In ceea ce priveste telemunca, va reamintim ca Legea nr. 81/2018 reglementeaza aceasta activitate, asa ca zilele in care salariatul va lucra in acest regim vor fi mentionate in contractul individual de munca (CIM).

Daca salariatul opteaza pentru telemunca la domiciliu lui, intrebarea ar fi cate zile pe saptamana lucreaza acasa in regim de telemunca si cate zile la sediul firmei intr-o saptamana? Mai multe despre telemunca >>> 

de Ionut Petre


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Saptamana de lucru de 40 de ore":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariu



Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".