Instrumente de lucru nr. 1 pentru specialistii de HR

Achizitia de talente in 2022. Ce isi doresc angajatii si de ce multi vor demisiona?

08 /Mar2022
Achizitia de talente in 2022. Ce isi doresc angajatii si de ce multi vor demisiona?
Tags: achizitia de talente 2022criza fortei de muncaprogram employee wellbeing

Ca ne confruntam cu o reala criza a fortei de munca nu mai este un secret de mult timp. Dar se pare ca in anul 2022 se va accentua, avand in vedere ca multi romani aleg sa demisioneze. Daca in 2020 doar 300.000 de angajati din Romania au ales sa isi dea demisia, cu totul altfel au stat lucrurile in 2021.

Asa se face ca anul trecut nu mai putin de 450.000 de salariati romani au ales sa demisioneze. Iar multi dintre acestia nu aveau nicio alta oferta disponibila, mizand doar pe cererea mare de forta de munca. Ceea ce nu este deloc departe de adevarat, romanii au de unde alege si nu este vorba despre o singura industrie. Dupa cum stiti deja, exista deficit de personal in domeniile blue collar, dar si in IT, marketing, banking si multe altele.


Achizitia de talente in 2022
 

Tocmai de aceea in 2022 se va pune accent pe ofertele de munca solide, care presupun cresteri salariale si beneficii extra. Ca sa va faceti o idee, va informam ca cele mai apreciate beneficii din Romania sunt: decontarea transportului, abonamentele private in sistemul de sanatate si bonurile de masa.

Dar pentru a atrage generatia Z s-ar putea sa fie nevoie sa recurgeti la noi solutii. Fiind o generatie axata pe starea de bine si dorinta de a lucra in conditii relaxante, programele de employee wellbeing sunt cea mai buna alegere. Ce presupun?

Este vorba despre acele programe care au in vedere starea de bine a salariatului, dorinta ca acesta sa aiba o viata mai buna, mai presus de orice. Un abonament online la un curs de sport, yoga, fitness sau orice altceva ar putea fi un beneficiu foarte apreciat, in special de personalul tanar, dar nu numai.

De asemenea, puteti oferi consultatii gratuite la stomatolog, la psiholog, la kinetoterapie si multe altele. Conteaza ca inainte de orice sa aflati ce isi doresc salariatii. Apoi veti sti cu ce oferte sa veniti si in momentul in care aveti interviuri pentru angajare.

Zilele de concediu suplimentare sunt alt beneficiu foarte apreciat de catre angajati. Pe langa zilele libere prevazute de Codul Muncii puteti veni cu acordarea acestora si in alte ocazii. Desigur ca vacantele platite, in caz ca firma la care lucrati isi poate permite o astfel de facilitate, ramane in topul preferintelor.

Un lucru este cert: in 2022 angajatii isi doresc sa nu mai lucreze in conditii de stres si vor sa se bucure mai mult de viata. De asemenea, cei care demisioneaza sunt exact acei angajati care au prea mult de munca si lucreaza in conditii stresante. Daca vreti sa evitati demisionarile, tineti cont de ceea ce isi doresc salariatii, respectati-le timpul liber si nu ii impovarati, iar colaborarea cu ei va deveni mai fructoasa ca oricand.

de Cristina Savu


Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor:
Votati articolul "Achizitia de talente in 2022. Ce isi doresc angajatii si de ce multi vor demisiona?":
Rating:

Nota: 4.4 din 5 din 5 voturi


Comentarii 0 comentarii
Click aici si adauga propriul comentariuNoutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".
© copyright 2012 - 2024 Resurse-Umane.ro . Toate drepturile rezervate.
Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -

Atentie la procesul de angajare!

Evitati cele mai frecvente greseli.

Descarcati gratuit Raportul Special

Completati adresa de email pentru a primi Raportul Gratuit "Noutati despre Regulamentul Intern si CCM in 2024 - Legislatie si studii de caz -".